Skocz do zawartości

Kiedy google zczyta linki

rozbik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nową stronkę i dodaję ją do 6 katalogów dziennie (od około 1,5 - 2 miesięcy) ale google do tej pory znalazł 4 BL do mojej strony i tu moje pytanie: czy skoro google tak wolno znajduje BL do może zwiększyć ilość dodawanych linków na dzień. Czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć czy bezpieczna ilość linków na dobę tyczy się linków dodanych czy tych które znajduje google.

I jeszcze jedno: jak szybko google u was znajduje linki - bo mam jeszcze jedną stronkę którą dodaję do 30 katalogów dziennie i po tych niecałych 2 miesiącach google znalazł tylko 60 z nich.

Wszystko zależy gdzie dodajesz. Są precle, w których wpisy indeksują się bardzo szybko (na drugi dzień już są) a są i katalogi, które nigdy się nie zaindeksują. Możesz także pomóc google w indeksowaniu linków podlinkowując już dodane linki z innych katalogów lub SWLami.

Witam,

Mam nową stronkę i dodaję ją do 6 katalogów dziennie (od około 1,5 - 2 miesięcy) ale google do tej pory znalazł 4 BL do mojej strony i tu moje pytanie: czy skoro google tak wolno znajduje BL do może zwiększyć ilość dodawanych linków na dzień. Czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć czy bezpieczna ilość linków na dobę tyczy się linków dodanych czy tych które znajduje google.

I jeszcze jedno: jak szybko google u was znajduje linki - bo mam jeszcze jedną stronkę którą dodaję do 30 katalogów dziennie i po tych niecałych 2 miesiącach google znalazł tylko 60 z nich.

Dziennie dodaje po 15 linków i tak przez 5 miesięcy, i mam dopiero 35 BL wiec trzeba uzbrojic się w cierpliwośc

Paweł

-------------------------------------------

Czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć czy bezpieczna ilość linków na dobę tyczy się linków dodanych czy tych które znajduje google.

To jaka ilość jest bezpieczna, zależy przede wszystkim od stopnia zróżnicowania anchorów. Możesz zdobywać ich dziennie po 100 i nie dostać filtra (ale nie radzę testować tego na całkowicie świeżych domenach), a możesz tylko po 10 i go załapać.

Dla Google liczy się tylko i wyłącznie moment indeksacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności