Skocz do zawartości

Odblokowanie domeny przy zmianie właściciela strony

Marek.Z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie. Czy istnieje możliwość odblokowania nazwy domeny w programie adsense, która doczekała się bana za czasów gdy zarządzał nią poprzedni właściciel?

Pytam, gdyż dostałem propozycję odkupienia pewnej strony (kilkaset tysięcy odsłon dziennie) za niezbyt duże pieniądze. Strona miałaby być podpięta pod firmowe konto Adsense. Od razu zaznaczam, że zmiana domeny i przekierowanie ruchu nie wchodzi w grę.

Pytam na forum, gdyż może ktoś z Was miał podobną sytuację i zechce mi podpowiedzieć czy jest sens odkupić taką stronę i jakie są szanse na jej odblokowanie przez google.

Pozdrawiam,

Marek

Dostając bana domena trafia na czarną listę ;) Z tego się nie wychodzi od tak i niestety ale w tym przypadku "czas nie leczy ran" :( Jedyna możliwość to zgłosić sprawę google, że zmienił się właściciel i żeby rozpatrzyli możliwość odblokowania domeny B)

Jest to jedyna i niestety długa droga, a nie zawsze odnosi się sukces i osiąga zamierzony cel :)

Pozdrawiam

ja właśnie kiedyś kupiłem taką domenę, niedwano włąśnie pisałem do google adsense e-mail aby mi odblokowali.

To mi odpisali że nie odblokują już zbanowenj domeny, mimo że domena zmieniła właściciela ;/;/

Żeby się udało nie wystarczy raz spróbować B)

No i trzeba się trochę przygotować do listu ;)

Piszesz całą historię strony:

1. dlaczego mogła zostać zablokowana

2. jakie błędy na niej występowały

3. co naprawiłeś

4. itd. itp.

No i trzeba się liczyć, że to trwa około 6 miesięcy (jak dobrze pójdzie) :)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności