Skocz do zawartości

Rozreklamowanie Forum Filmowego

Kaszubski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Tak jak w temacie, nie za bardzo znam się na pozycjonowaniu przez co wiele tracę :/

Mam pytanko, w jak najlepszy sposób rozreklamować Forum Filmowe www.filmomaniak.org ?

Forum ma powyżej 6 miesięcy rozsyłałem wiele mailingów ale efektów nie widać...

Prosiłbym o jakieś wskazówki, w razie co jestem nawet w stanie zapłacić tylko muszę widzieć za co i czy będą efekty (już miałem taki jeden przypadek, pieniążki wysłane a forum "niby" rozreklamowane)...

Pozdrawiam serdecznie

Z poważaniem,

B. Kaszubski

Napisz do właścicieli stron filmowych z propozycją współpracy polegającej na:

- wymianie/kupnie linków;

- udostępnienia działu na forum poświęconego danemu filmowi;

- zachęceniu do podlinkowania Twojego forum i zaproszenia do udzielania się na nim, ewentualnie jego moderowania.

Radzę również podpiąć pod forum portal filmowy.

W wolnej chwili przejrzę forum i jeśli okaże się ciekawe, dostaniesz ode mnie kilka linków.

Dobrym pomysłem byłoby również zorganizowanie konkursu, gdzie w nagrodę możesz dać chociażby bilet do kina. Nawet jeśli nagroda nie kosztuje wiele, mimo wszystko wiele osób woli wygrać bilet niż wydać te 20 zł ;-)

Ja bym na twoim miejscu zmienil skrypt na vB + zakupil dodatek VBSEO i samo by sie pozycjonowalo bo teraz to nedza nawet sesje nie wylaczone a co dopiero o konkretnej optymalizacji pod seo typu title, mapa, nofollow, linkowanie wewnetrzne itd

Tu widac ze nedznie zaindexowane/podlinkowane:

https://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Dziękuję za porady :D

Lexy, jeżeli chodzi o konkursy to organizowane są co miesiąc, dwa- nagrodami są oryginalne filmy które wyszły na DVD w krótkim czasie, tak więc film za ok. 100zł kupuję w sklepach.

Porozmawiam z założycielami innych stron/for filmowych o wymianie linków.

A takie pytanko mam jeszcze, czy w LinkME.pl opłaca się bawić czy raczej nie?

Dziękuję serdecznie raz jeszcze.

Pozdrawiam!

jeżeli chodzi o konkursy to organizowane są co miesiąc, dwa- nagrodami są oryginalne filmy które wyszły na DVD

A są one wtedy reklamowane na zaprzyjaźnionych serwisach?

Mailingi są raczej nie skuteczne

Skąd to przekonanie? Odpowiednio stargetowana i ułożona reklama może być bardzo skuteczna, tym bardziej jeśli testujesz i na bieżąco przeprowadzasz analizy, aby wyciągać wnioski na przyszłość.

Pytasz w dziale SEO a odpowiadaja ci "spece" od SEM zrob to co napisalem a kazdy nowy temat zakladany na forum bedzie ladnie wskakiwal w index i przynosil ruch :) i nie sluchaj o skutecznym mailingu bo to bajki wystarczy ze sobie przypomnisz kiedy ostatnio wchodziles na reklame na poczcie? a kiedy z tej reklamy sie zarejestrowales? pewnie ulamek procenta to zrobi juz nie wspomne o jakosci tej bazy maili bo pewnie beda kradzone albo z for warezowych ktore dawno nie istnieja. Fora maja sie dobrze indexowac i zdobywac ruch z indexu inaczej bedziesz mial zawsze problem z ludzmi bo ludzie zaczna odchodzic a nowych bedzie przybywalo bardzo malo z polecenia. Mam spore forum i wiem co pisze. Badziesz tylko topil kase na bannery mailingi i inne SEMcuda.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

i nie sluchaj o skutecznym mailingu bo to bajki wystarczy ze sobie przypomnisz kiedy ostatnio wchodziles na reklame na poczcie? a kiedy z tej reklamy sie zarejestrowales?

Jeśli to dotyczy reklam takich jak na WP, to zazwyczaj ich się nawet nie otwiera. Mailing ma być rozesłany do faktycznie zainteresowanej grupy osób, która z własnej woli zapisała się do listy. Jest wiele drobiazgów wpływających na skuteczność mailingu i nie wiem skąd bierzesz informacje o braku skuteczności.

//edit:

Właśnie zerknęłam w statystyki i dobrze przeprowadzony mailing potrafi dać nawet 50% kliknięcia w link, a co do dalszej akcji to zależy już od oferty na stronie.

Mailing ma być rozesłany do faktycznie zainteresowanej grupy osób, która z własnej woli zapisała się do listy. Jest wiele drobiazgów wpływających na skuteczność mailingu i nie wiem skąd bierzesz informacje o braku skuteczności.

Wszystko sie zgadza ale zeby sie pchac w mailing skuteczny (czyli ludzi zainteresowanych z dokladnie pasujacym profilem nie spam jak leci) trzeba nie wiedziec co to jest seo albo miec za duzo kasy. Badzmy realistami koszt zdobycia 10000userow na forum filmowe samym mailingiem i bannerami bedzie kosmiczny. Moze niech jeszcze podpisze umowe z wypozyczalniami video jak ma za duzo kasy?

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

koszt zdobycia 10000userow na forum filmowe samym mailingiem i bannerami bedzie kosmiczny. Moze niech jeszcze podpisze umowe z wypozyczalniami video jak ma za duzo kasy?

Czemu tak nerwowo reagujesz? Kaszubski nie napisał ile kasy chce przeznaczyć na promocję, nikt nie napisał aby słał mailing do nie wiadomo jakiej liczby osób i wydawać więcej niż jest w stanie zarobić na stronie. Mamy mu pomóc w wyborze różnych sposobów na skuteczną reklamę. Mailing to tylko jedna z wielu metod, banery reklamowe druga. Nie można się przecież ograniczać do samego SEO, kiedy możliwości jest tak wiele ;-)

Pogodze obydwoje :)

Breja masz racje , na początku musi być optymalizacja forum :)

Potem można wprowadzić targetowany mailing informujący o konkursach - to da "aktywność" userów na forum.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności