Skocz do zawartości

chwilowe wyjścia z filtra

Yannkes

Rekomendowane odpowiedzi

od kilku tygodni obserwuje pewne dziwne zachowanie g...

strona od czerwca siedziala w filtrze, na poczatku wrzesnia wrocila lecz nie na dlugo...

strona mniej wiecej po 5-7 dniach wraca z pozycji ok 15 (czyli druga strona) na pozycje top3.

czyli pieknie ale... max po 48h wraca na swoja stara pozycje (z pozycjami na inne anchory jest tak samo).

temat roznych dc wg mnie odpada bo kiedy strona wysoko to ruch "prawidlowo wysoki", wiec na kazdym dc musi byc wysoka pozycja.

jedyne co przychodzi mi do glowy to fakt, ze ktos (bo nie wierze ze z automatu) kiedy zauwazy ze strona wraca, wyrzuca ja spowrotem - w koncu piszecie ze g. zatrudnia armie ktora monitoruje popularne frazy.

spotkal sie ktos z podobna sytuacja?

Miałem coś podobnego, z tym ,że strona była pozycjonowana na trudną frazę pond 300.000.000 wyników. I kilka razy w tygodniu wpadła sobie w top 30 ,a tak to w ogole jej nie widziałem w indeksie. Od jakiegoś miesiąca jest już na stale w top30 i powolutku pnie się do góry. Z tym ,że ja tego filtrem nigdy nie nazywałem. Bardziej myślałem ,ze linki do stron, które z kolei prowadzą do mojej strony są rotacyjne i stąd te skoki pozycji.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

mam to samo z jedną z witryn ... podejrzewam sztuczne linki (aczkolwiek nie mojego autorstwa ;) )

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Takie numery google robi od połowy kwietnia. Już to dawno zauważyłem. Moja interpretacja jest taka tego zachowania:

strona na daną frazę danego dnia jest na pozycji 34, dwa tygodnie później na 5 pozycji co wtedy google robi cofa do bazy z przed dwóch tygodni i co widzi "strona jest pozycjonowana" i co MAMY CIĘ (sprawdzą wszystko spamy i inne sprawy). Skończyła się epoka szybkiego pozycjonowania w 6 lub 12 miesięcy wszystko idzie w kierunku kilku lat na trudniejsze frazy. Dodam że miałem kilka stron które miały powyższe objawy i powiem wam że stanie w końcu na tej niższej pozycji I NIE WPADAĆ W PANIKĘ Z LINKOWANIEM z jedną stronę wtedy przyładowałem i BUM (stara domena).

moze w takim razie zaprzestac linkowac bezposrednio tylko wzmacniac zaplecza...?

Coraz częściej o tym mówią ,bo to chyba najbezpieczniejsze. Linki tylko z zaplecz tematycznych, a SWL,katalogi, scuttle to wszystko kierować na zaplecza.

Mam teraz pytanie, czy zafiltrowane zaplecze traci wartość ?

Bo chyba nie powinno, mam kilka zaplecz ,które wpadły w filtr ,ale mimo to po aktualizacji nadal ich PR jest jaki jest, a strona docelowa nie spadła w wynikach,

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja przypuszczam, że przyczyną tych skoków jest co innego. Według mojej teorii google liczy indeks rozproszony na klastrze i propaguje to między DC.

To są normalne wyniki. Za bany i filtry odpowiada osobny podsystem częściej modyfikowany, aktualizowany i z jakimś interejsem dla ludzi. I ten system w jakiś sposób wysyła korekty pozycji stron skazanych na karę do głównego systemu.

I teraz tak - główny system wylicza pozycję, wywala stronę wysoko, ale brak synchronizacji, jakiś problem z wydjanością albo zwykły poślizg sprawia że filtr do przeliczonego indeksu dodawany jest potem.

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności