Skocz do zawartości

Sprawdzanie Trudności frazy oraz...

witko2006

Rekomendowane odpowiedzi

po ilości/jakości i anchorach BL prowadzących do konkurencyjnych witryn

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 4 miesiące temu...

Żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj.

Znalazłem interesującą mnie frazę. Strona znajdująca się w TOP1 posiada ~7000 backlinków:

-jeżeli chodzi o anachory to większość linków nie ma wpisanego anachoru,

-jeżeli chodzi o jakość backlinków- większość z nich pochodzi z kilku stron (po 100-200 backlinków na jedną domenę).

I teraz moje pytanie - czy ciężko by było zdobyć podobną ilość backlinków (od zera, świeża domena) korzystając z własnego zaplecza tematycznego (nowo stworzone) + e-weblink.

Tak się zastanawiam czy dopalić zapleczę SWL'em i zadbać o to ,aby zaplecze nie było czystym spamem - być może wtedy jakość backlinków byłaby bardziej wartościowa.

Co o tym myślicie?

Żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj.

Znalazłem interesującą mnie frazę. Strona znajdująca się w TOP1 posiada ~7000 backlinków:

-jeżeli chodzi o anachory to większość linków nie ma wpisanego anachoru,

-jeżeli chodzi o jakość backlinków- większość z nich pochodzi z kilku stron (po 100-200 backlinków na jedną domenę).

no dobra ale sprawdzasz nie tylko top1 ale i wiecej stron. bo moze sie okazac ze wg yahoo strona na drugim miejscu ma 100 linkow a strona na 3 miejscu ma ich 15k

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

No to jest oczywiste że sprawdzam czołówkę. Co prawda jak sprawdzałem na inne frazy to np. TOP3 miał niemal 2x więcej backlinków niż TOP1 ale to chyba przyczyna mniej wartościowych linków, nieprawdaż?

I jeszcze jedno pytanko - Jeżeli mam świeżą domenę pod zaplecze to lepiej dodawać do niej stałe linki czy rotacyjne? Szybko można osiągnąć (w miarę rozsądku ,żeby filtra nie było :() te 7k linków?

Opłaca się na początku pozycjonować stronę na darmowym hostinu + darmowa subdomena (np. yoyo.pl)?

Chciałbym tylko sprawdzić i obadać wszystko w praktyce - bez straty pieniążków na początku. Oczywiście z tą stroną nie wiązałbym żadnych nadziei , lecz miałaby mi służyć tylko jako obiekt testów przeznaczony do zdobywania doświadczenia xD

Jeżeli mam świeżą domenę pod zaplecze to lepiej dodawać do niej stałe linki czy rotacyjne?
Najpierw dobre mocne linki, potem stałe z SWL, poczekac kilka ms., potem może rotacyjne z SWL - co najmniej ja tak robilbym, jesli mowimy o jedna domeny (a nie 50, 100, albo wieciej :(

Zwróć uwagę nie tylko na ilość BL (bo przy dobrych wiatrach i indeksowaniu BL, w ciągu kilku tyg. możesz mieć 20`000 BL i wcale nie mając super-hiper zaplecza. Ale najczęsciej takie linki nie są za dużo warte). Bardziej niż na ilość powinieneś popatrzeć się co to są za linki, jeżeli okaże się, że większość to rotacyjne, z jakiś spamów/katalogów itp. to 7k to jest nic.

Ale jeżeli zobaczysz, że to są strony o podobnej tematyce, linki dodane w treści/menu - a nie stopce. To może się okazać, że nawet 2000 takich BL, nie przebijesz SWL i amatorskim zapleczem liczącym nawet setki stron.

Może, troszkę przekoloryzowałem, ale specjalnie by uzmysłowić jak rozpoznać konkurencję i jak mierzyć siły na zamiary.

PS.

Warto również rzucić okiem na ilość linków sponsorowanych na daną frazę, nie zawsze jest to wyznacznikiem - ale tam gdzie widzisz dużo linków a nawet mało stron konkurencyjnych - to warto zrobić dogłębną analizę.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

i zerknij sobie na wiek tych domen z czolowki - jak dlugo siedzi tez bedzie ciezej to przeskoczyc - stare stale linki maja spora moc (jak jeszcze dobrze podlinkowane to juz hardcore sie zapowiada)

na fraze forum sa np. w top 10 domeny, ktore maja tylko kilka kilo linkow i ciezko je przegonic siedza juz tam ladnych pare lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności