Skocz do zawartości

Opinia na temat rozmieszczenia reklam

PawelB90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym prosić i waszą opinię jeżeli chodzi o rozmieszczenie reklam na mojej stronie: Szybkie czytanie

Pierwsza reklama google znajduje się w lewym menu, jest wyświetlana na każdej podstronie. Kolejne dwie pokazują się tylko na wybranych podstronach, tych na których jest tekst odnośnie tematyki strony. Podstrony takie jak np. mapa serwisu, czy też poleć stronę są wolne od tych reklam.

Proszę o sugestie, co przydałoby się zmienić, aby reklamy były "przyjaźniejsze" dla użytkownika.

Mi przychodzą do głowy 2 możliwość:

1. Tylko jedna reklama w środkowym menu

2. Dwie reklamy w środkowym menu, lecz górna (większa) powinna byc zmniejszona.

Ja to bym zrobił tak:

Przeniósł bym jednostke linków 4x na samą góre lewego menu (pozostałe linki menu dopasował wizualnie to tej reklamy. Usuń też "polceamy" nad reklamą zanim zobaczy to jakaś "nadgorliwa" osoba)

Jeśli zależy Ci na bardziej na zarobkach niż na wyglądzie to na głównej stronie, w środkowej cześci na górze dał bym duży prostokąt taki jak masz podstonach.

A z postron wywalił bym jakąś jednostkę, bo i tak masz tam tego za dużo w porównaniu do ilości tekstu.

Proszę o sugestie, co przydałoby się zmienić, aby reklamy były "przyjaźniejsze" dla użytkownika.

Co rozumiesz przez "przyjaźniejsze"? Bardziej wtopione w stronę? Dopasuj kolory reklam do kolorów linków, ustaw na linkach na witrynie podkreślenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności