Skocz do zawartości

Long tail a google analytics

seek

Rekomendowane odpowiedzi

@mela - ależ można to sprawdzić w Google Analytics.

Ścieżka jest taka:

Zawartość - Najlepsza treść (klikamy na interesującą nas podstronę) - Słowa kluczowe wejścia (po prawej).

Niestety nie zawsze pokazuje wszystkie słowa. Czasami ogranicza się do najpopularniejszych, ale w większości przypadków jest OK.

:) Wszystkie podane statystyki oferują export fraz. Niestety, nie spotkałem się z takimi które łączyłyby frazę z adresem na który user wchodzi. Czasami byłaby to subdomena, czasami podstrona.

Takie coś byłoby bardzo przydatne np. na serwisach opartych na wildcardzie.

Może ktoś zna takie cudo i się podzieli adresikiem ? ;)

(L)

Niestety, nie spotkałem się z takimi które łączyłyby frazę z adresem na który user wchodzi.

Takie cuś jest właśnie w xannstat.com niestety działają tylko dla jednej domeny

Statystyka łączy frazy po których user wlazł na serwis z stroną zindexowaną w Google

Marketing internetowy dla firm

Takie cuś jest właśnie w xannstat.com niestety działają tylko dla jednej domeny

Statystyka łączy frazy po których user wlazł na serwis z stroną zindexowaną w Google

Jak to niestety zmienisz to myślę, że grupa Twoich klientów znacząco się powiększy. Może jak nie chcesz zmieniać aktualnej wersji to taka dodatkowa dla stron na wildcardzie.

;)

(L)

A więc zasugerowałem się odpowiedziami na tym forum i zakupiłem xannstat.

Zainstalowałem... no i po chwili złapałem liste słów kluczowych dla których użytkownicy wchodzili na podstrony serwisu.

Zadowolony dla sprawdzenia robie export do CSV..

I tutaj sie zawiodlem..

w CSV mam tylko

fraze pod ktora wszedl uzytkownik - www.domena.pl (strona glowna serwisu)

Xann, prosilbym o informacje w jaki sposob wyeksportowac adresy podstron na ktore trafil uzytkownik pod dana fraza... bo to jest wlasnie potrzebne..

Liste fraz mozna sobie z analytics wziasc bez kupowania xannstat...

Licze na informacje jak to zrobic..

kob22: Może ktoś zna takie cudo i się podzieli adresikiem ?

keystat.pl > w menu: szukaj słowo kluczowe

i dla konkretnego słowa kluczowego są informacje o każdym wejściu, tj. czas, referer z google, podstrona naszego serwisu (na którą było wejście), IP usera,

przy czym jest to widoczne w postaci ikonki-linku, i w eksporcie nie ma wyszczególnionych podstron bo... nie ma, ucięte tylko do: czas wizyty i IP usera, ale jeżeli jest taka potrzeba to jest to dziesięć stuknięć w klawisze, 3 minuty ze aktualizację pliku...

zlicza dane dla wszystkich URL pod którymi jest kod statystyk, więc i przy wildcardzie też...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności