Skocz do zawartości

problem z mod_rewrite

simon186

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z plikiem .htaccess

Posiadam taki oto kod:

RewriteEngine On
RewriteRule ^id([0-9]+)$ /index.php?id=$id

moja domena to: www.domena.pl/katalog/index.php?id=$id

chcialbym aby wyswietlalo sie: www.domena.pl/katalog/id/$id

Wydaje mi sie ze kod jest napisany poprawnie. Prosze o pomoc

Lub w taki:

RewriteEngine On
RewriteRule ^id/([0-9]+) index.php?id=$1

jeśli ma działać przy wpisaniu zarówno ze slashem na końcu www.domena.pl/katalog/id/500/ lub bez www.domena.pl/katalog/id/500.

I jeszcze należy dodać, że plik .htaccess musisz umieścić w folderze katalog. Natomiast jeśli miał by być w katalogu głównym regułka była by trochę inna.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety oba kody podane przez was nie pomogły.

Macie moze jeszcze jakieś pomysły bo naprawdę mi się już wszystkie wyczerpały.

Jedyne co moge dodac to to, że ta ostatnia zmienna odpowiedzialna za numer id jest wpisana w ten sposob:

echo '<a href="index.php?id='.$id.'">......</a>

jednak wydaje mi sie ze to nie ma na to wplywu

Niestety oba kody podane przez was nie pomogły.
Oczywiście, że podane przez nas kody są poprawne tylko trzeba jeszcze stosować właściwe linkowanie w serwisie (www.domena.pl/katalog/id/500/ lub bez www.domena.pl/katalog/id/500.), bo sam modrewrite nie wystarczy...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności