Skocz do zawartości

stary content po zmianie dns

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam dwie domeny (jedna w nazwa.pl, druga w home.pl) i od półtora miesiąca (czyli od zmiany serwera na nowy) część osób (w tym ja) ma problemy z wejściem na te dwie strony. Dokładnie, to wygląda to tak: raz na parę godzin, bądź dni następuje jakby zmiana i tą część osób przekierowuje na jeden z dwóch serwerów, albo na nowy, albo na stary. Pisałem do boku nazwa.pl, home.pl i hostingu i albo odsyłają do siebie wzajemnie, albo karzą czekać, albo mówią żebym skontaktował się z dostawcą internetu, co raczej nie bardzo ma sens, bo z tego co wiem, to problem występuje u osób, którzy mają internet od tp i chello, a nie wiadomo, czy nie u kogoś jeszcze.

Co mam zrobić? Powiedzieli, żebym czekał, no to czekałem, minęło 1,5 miesiąca i nic nie wskazuje na to, że zaraz wszystko będzie w porządku. Czyli ile mam jeszcze czekać? Doradźcie coś, bo ja już nie wiem co robić i do kogo się zgłosić ;/ ... ?

Problem występuje pod FF.

Ping wskazuje dobrą stronę, czyli to coś z FF jest źle.

Sprawdzić (odpytać) nameserwery obu firm aby mieć pewność, że nie kręcą. Mi kiedyś progreso nie skasowało wpisów przez co poczta wysyłana od ich klientów trafiała w czarną dziurę :/

Najprawdopodobniej cache DNS wskazuje u niektórych na stary IP i przeglądarka łączy się z tym IP, bo też jest dostępne. Może wykasuj zawartość na starym serwerze przez co 404 może wymusi pobranie od nowa rekordu DNS przez przeglądarkę, a nie z jej cache DNS'ów.

Jeśli chcesz zobaczyć co zawiera aktualnie bufor DNS uruchom wiersz poleceń (Start - Uruchom - cmd.exe), a następnie wpisz: ipconfig /displaydns. Aby wyczyścić cache DNS np. gdy dana strona zmieniła lokalizację i masz adres starego serwera w pamięci wpisz w wierszu poleceń: ipconfig /flushdns.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

na starym serwerze masz wpisy dotyczące domeny,

usuń je sam w panelu, a powinno po czasie (kilka/naście godzin) działać jak należy...

dla sprawdzenia, możesz ponownie za jakiś czas dopisać domenę do starego serwera (oczywiście bez zmiany jej DNS), ale wtedy już nie powinno wykazać to żadnego ruchu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności