Skocz do zawartości

Co daje link do pliku umieszczonego na serwerze?

coval

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę z wieloma pdfami i właśnie zauważyłem w webmaster tools bezposredni link do jednego z tych pdf-ow. Zastanawiam się jak G traktuje taki link. Ze "coś" daje to wiem napewno, pytanie tylko co? Czy wplywa to dodatnio na pozycje podstrony na ktorej znajduje sie link do tego pdf-a, czy po prostu G traktuje pdf-y jako kolejne podstrony serwisu?

Macie jakieś pomysły?

Oczywiscie, ale zadalem to pytanie w kontekscie pozycjonowania. Majac taka strukture:

Opis-ebooka.html -> e-book.pdf

Czy bezposrednie linkowanie do e-book.pdf podniesie mi pozycje opis-ebooka.html. W e-booku nie ma zadnych linkow... Moze wlasnie powinienem umieszczac tam linki. Tylko teraz powstaje nowe pytanie, czy linki w pdf-ach sa traktowane tak samo jak linki w htmlu...

Z tego co czytałem to PDFy są normalnie czytane przez roboty, więc teoretycznie jak w treści będą linki to też je zauważy :P

Swoją drogą nie ma różnicy w pozycjonowaniu adresu:

https://adresstrony.pl/coś.html

a

https://adresstrony.pl/coś.pdf :D

Wszystkie techniki dozwolone katalogi, preselle, itd. (nie wiem jak to jest z SWL, bo nie korzystam) B)

PDFy się nawet osobno optymalizuje B)

Pozdrawiam B)

Pierwsze słyszę że googlebot czyta pdf'y, gdzie to wyczytałeś?.

tutaj

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności