Skocz do zawartości

[prywata] Wyłączenie monitora podczas oglądania filmów na cały ekran

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Za często nie mam czasu oglądać filmów na komputerze ale ostatnio znalazłem chwilę i niestety d..a.

Włączam sobie film na "full screen" i po chwili monitor robi się czarny. Tak jak bym odłączył monitor od komputera.

Wyskakuje komunikat OSD że brak sygnału z komputera i już mogę sobie wykonać restart komputera.

Klawiatura działa , system operacyjny działa.

Co już zrobiłem:

Przetestowałem kilka programów:

-subEdit player, vlc, SM player, windows media player, i jeszcze kilka

-odinstalowałem sterowniki od karty graficznej nvidia , zainstalowałem ponownie,

-odnistalowałem wszystkie kodeki jakie udało mi sie znaleźć

I nadal bez zmian :P

Dzieje się to od razu po wrzuceniu na full screen ?

Masz może kartę z dodatkowym wyjściem video/tv ? Być może karta się przełącza w tryb w którym przekazuje tylko obraz na wyjście..

dziwna sprawa bo to sie dzieje w różnych odstepach czasu , czyli włączę film na full screan i to może być po 5 sekundach jak i po 5 minutach jak trace obraz

wygaszaczy nie używam, bios najnowszy jaki jest

karta ma dwa wyjścia na monitor, analogowe i cyfrowe , jak znajdę kabel analogowy to sprawdzę czy na drugim złączu jest tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności