Skocz do zawartości

zaplecze 10 serwisow a google webmaster tools

lucaass

Rekomendowane odpowiedzi

ok mam 10 domen na 10 roznych serwerach polinkowanych zeby zbudowalo sie zaplecze. pytanie teraz czy narzedziach googla bezpiecznie jest wszystkie domeny dodac pod jedno konto i tam zarzadzac mapai itd itp czy rozdzielic na kilka ?

Chyba nie po to rozdzielałeś serwisy na 10 serwerów i 10 domen, żeby dodając je do GWT pokazać teraz google że są ściśle pomiędzy sobą powiązane.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
promuje jedna stronke.... zdecydowalem sie na skyrpt xml-sitemap.com (pytanko czy dobry wybor za 19$)

Posiadam ten soft od 10 dni. WARTO BYŁO WYDAĆ TE 19$

Wcześniej robiłem mapy ręcznie, korzystałem z generatorów online, a nawet zleciłem (100zł) napisanie generatora "programiście z Allegro" :P

Stwierdzam, że to z czego korzystałem do tej pory było warte tyle co zeszłoroczny śnieg.

A teraz fakty.

Domena 5-letnia, od paru lat nic nie zmieniane, jedynie dokładana nowa treść.

Adresy na stronie bardzo zawiłe typu /forum/index.php?type=topic&forum=10&id=66

Nie korzystam z żadnych SWL, jedynie wymiana linków z pokrewnymi stronami.

Wcześniejsze generatory znajdowały u mnie różną ilość podstron (od 150 do 1500 podstron).

Google jednak uparcie indeksował 500-550 podstron i ani jednej więcej - taki stan trwał przez lata.

Zakupiłem wspomniany soft, wygenerował mi 2 pliki sitemap.xml i ror.xml.

Oba pliki mają w sobie po 730 podstron, oba pliki zgłosiłem w GWT, ror.xml podłączyłem do strony.

Po 5 dniach od wstawienia nowych map, Google pokazuje coraz to więcej podstron zaindeksowanych.

Teraz jest dokładnie 701 podstron zaindeksowanych.

Zdaję sobie sprawę, że okres w jakim to obserwuje jest zbyt krótki, aby wydawać precyzyjne osądy.

Ale moim zdaniem, wydaj te 19$ dopóki dolar tak nisko stoi i wypróbuj.

To co odróżnia sitemapy generowane przez ten soft od poprzednich amatorskich rozwiązań to różne "priority", poprzednio wszystkie podstrony miały jednakowe priority.

Kurs SEP w Twoim mieście. Gdy zdobędziesz uprawnienia SEP praca dla elektryka sama Cię znajdzie.

ok mam 10 domen na 10 roznych serwerach polinkowanych zeby zbudowalo sie zaplecze. pytanie teraz czy narzedziach googla bezpiecznie jest wszystkie domeny dodac pod jedno konto i tam zarzadzac mapai itd itp czy rozdzielic na kilka ?

Chyba nie po to rozdzielałeś serwisy na 10 serwerów i 10 domen, żeby dodając je do GWT pokazać teraz google że są ściśle pomiędzy sobą powiązane.

no wlasnie to mnie zastanawialo co na to goole. ale widze ze LinkVendor jest konkretny i chyba bede z niego korzystal

promuje jedna stronke.... zdecydowalem sie na skyrpt xml-sitemap.com (pytanko czy dobry wybor za 19$)

Posiadam ten soft od 10 dni. WARTO BYŁO WYDAĆ TE 19$

Wcześniej robiłem mapy ręcznie, korzystałem z generatorów online, a nawet zleciłem (100zł) napisanie generatora "programiście z Allegro" :P

Stwierdzam, że to z czego korzystałem do tej pory było warte tyle co zeszłoroczny śnieg.

tez juz kupilem i w sumie nie zaluje. nieraz sie wiesza na niektorych serwach

pytanko odnosnie ROR ? co daje w porownaniu do normalnej mapy?

a jaki serwis mozecie mi jeszcze polecic do wyszukiwania popularnych slow kluczowych jakie sa wpisywane ?

co do różnych ip mogę się nie zgodzić bardzo duże firmy tworzące strony www mają wsłane serwery (maszyny) wstawione do centrów hostingowych - na takich serwerach jest nawet 100 - 500 serwisów www - wszystkie linkują do strony firmowej

bardziej liczy się unikalność domen

problem z naszym zapleczem jest taki, że wychodzi za wysoko w google ! za wysoko

P.S

zaplecze musi być wartościowe - unikalne wartościowe teksty...

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

co do różnych ip mogę się nie zgodzić bardzo duże firmy tworzące strony www mają wsłane serwery (maszyny) wstawione do centrów hostingowych - na takich serwerach jest nawet 100 - 500 serwisów www - wszystkie linkują do strony firmowej

bardziej liczy się unikalność domen

problem z naszym zapleczem jest taki, że wychodzi za wysoko w google ! za wysoko

P.S

zaplecze musi być wartościowe - unikalne wartościowe teksty...

no domenki mam. a zaplecze jest automat, takie jakby forum gdzie ludzie pisza i sie udzielaja. takze texty sa oryginalne i naturalne no i tematyczne

mozecie mi jeszcze polecic jakis dobry serwis do slow kluczowych ??

ten linkVendor pierwsza klasa :P

a takim razie skad google bedzei widzial skad pobrac mapy jak kont nie dodawac ???

Co do linkowania zapleczówek między sobą też bym nie ryzykował.

Jak już uparcie chcesz tworzyć mapy i dodawać do GWT (czego ja nie robie, bo efekt i tak mizerny) to możesz korzystać przecież z darmowych programów np. gsitecrawler.

Także polecam Ci wpomniany wczesniej program Free Monitor for Google (naprawde dobre narzędzie).

Jak poczytasz jeszcze forum to znajdziesz wiele przydatnych aplikacji i stron www, które dostarczą Ci tych samych informacji co google, a nawet wiele wiecej.

Co do linkowania zapleczówek między sobą też bym nie ryzykował.

jak to przeciez w jednej z ksiazek opisano ze tak powinno sie robic i jest tam nawet schemat jak polaczyc 10 serwisow zeby wzajemnie sie wzmacnialy. oczywiscie jest tam linkowanie ze 1 serwis do 5 i 2, 3 do 2, 1 do 6,1, itd itp . nie ma tak ze kazdy z kazdym aby nie wygladalo sztucznie

to możesz korzystać przecież z darmowych programów np. gsitecrawler.

uzywalem ale mapke robil mi 3 dni. gdzies czytalem ze trzeba dobrze ustawic ale jeszcze jakos nie wiem jak.

a ktory serwis do keywordsow byscie mi polecali ??

nie czytalem tej ksiazki ale nie widze sensu liknowania se soba zaplecza na tym etapie stawiania skoro wszystkie strony maja PR=0

Nie widze problemu w takim linkowaniu.

Powiedz po co ci tak naprawdę podłączanie tego pod to??

Keywordy wyciągasz ze statystyk a resztę z wyników googla. Mapę strony robisz normalną taką dla usera a robot też ją łyknie. Generalnie lepiej wystrzegać się narzędzi od G na zapleczach, jak ktoś bardzo chce to może podpiąć stronę pozycjonowaną, ale po co się poddawać permanentnej inwigilacji?

widze ze tworzy sie tu grupka wrozacych fusow. niech ktos podeprze przeprowadzonym testem swoja wypowiedz na temat tego ze dodanie stron do gwt ktore miedzy soba linkuja to samobojstwo. chetnie zobacze wyniki takiego testu. mam strony w gwt. strony linkuja miedzy soba. wszystko ma sie dobrze. inwigilacja google :) rzeczywiscie inwigilacja poprzez gwt to szczyt ich osiagniec i duzo wieksze zlo niz wiedza ktora posiadaja o uzytkownikach internetu. :blush: ehh

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

czyli moge dodac moje 10 domenek pod jedno konto gwt bez podejrzen i ryzyka :] ?

ja poprostu mowie ze nie widzialem na oczy zadnego testu ktory by potwierdzil ze 10 20 czy 100 domen linkujacych do siebie i dodanych do gwt polecialo w kosmos z tego powodu...

dlatego uwazam takie gadanie za wrozenie z fusow.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności