Skocz do zawartości

zaplecze 10 serwisow a google webmaster tools

lucaass

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

lamer22 oczywiście Twoja teoria jest poparta wieloma zaawansowanymi testami na reprezentatywnej grupie pozycjonerów? :)

A to o czym piszę wynika z moich osobistych obserwacji, nie mam ani czasu ani ochoty przeprowadzać testów a stare przysłowie pszczół mówi, że "lepiej dmuchać na zimne niż się poparzyć"

oczywiscie ze nie jest poparta testami bo nie mam zamiaru marnowac czasu na takie testy. poprstu z wlasnego doswiadczenia wiem jak jest, mam w gwt naprawde wiele stronek, z roznych powodow, od dosyc dlugiego czasu i nic im to nie zaszkodzilo. wiec mi to nie przeszkadza.

ja po prostu nie lubie wrozenia z fusow i tyle,

a dmuchac rzeczywiscie mozna. kto chce ten dmucha, kto nie chce ten nie.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

widze ze tworzy sie tu grupka wrozacych fusow. niech ktos podeprze przeprowadzonym testem swoja wypowiedz na temat tego ze dodanie stron do gwt ktore miedzy soba linkuja to samobojstwo. chetnie zobacze wyniki takiego testu. mam strony w gwt. strony linkuja miedzy soba. wszystko ma sie dobrze. inwigilacja google :) rzeczywiscie inwigilacja poprzez gwt to szczyt ich osiagniec i duzo wieksze zlo niz wiedza ktora posiadaja o uzytkownikach internetu. :P ehh

Ja mam grupę 6 stron polinkowanych nawzajem, o tej samej tematyce i z tym samym szablonem. Kiedyś różniły się tylko tytułem i jednym zdaniem na stronie, potem jednak postanowiłem aby treść była bardziej unikalna żeby poprawić indeksowanie. Całość dodana do GWT i GA, kiedyś też miałem tam AdSense. Całość stoi już kilka ładnych miesięcy, i jedyne co dostało to filtr 28/29 na jedną stronę (linkowana tylko z SWL) i filtr sprzed tygodnia na pozostałe (za boxy linkme). Całość stoi na różnych domenach.

Ostatnio wywaliłem z nich SWLe i wysłałem prośbę o odfiltrowanie. Jak na razie nic się nie dzieje, nie licząc tego że strona główna jednej z nich straciła description w SERPie (ale cache nadal jest, co ciekawe aktualny czyli już bez SWL).

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

lucaass wspominałeś, że posiadasz generator ze stronki xml-sitemap.com.

Zamiast typowego pliku sitemap.xml stwórz sobie plik ror.xml i podepnij go pod znaczniki META.

Możesz prócz tego stworzyć kanał RSS, również podpięty pod METE na stronie głównej serwisu.

Witrynę zasil kilkoma silniejszymi linkami i sprawdź za miesiąc czy i ile się zaindeksowało stron.

Do prostych statystyk wystarczy Ci kilka kont stat.4u.pl z tym samym hasłem (przeglądarka zapamięta wspólne hasło).

Kurs SEP w Twoim mieście. Gdy zdobędziesz uprawnienia SEP praca dla elektryka sama Cię znajdzie.

Błędy indeksowania internetu 21-11-2008

Adresy URL blokowane przez plik robots.txt 0

Błędy HTTP 0

Błędy dotyczące adresów URL w mapach witryn 0

Nie znaleziono 0

Nieodwiedzone adresy URL 0

Nieosiągalne adresy URL 1

Szczegóły ť

Przekroczono limit czasu dla adresów URL 0

--

Łącznie: 1

Statystyki mapy witryny

Łączna liczba adresów URL: 1246

Zaindeksowane adresy URL: 0

Wie ktos moze dlaczego zaindeksowalo 0 urli chociaz blednych bylo 1 urli a mapa poprawna ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności