Skocz do zawartości

Kopia Wiki

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Odnosze sie do ziomkow z pytaniem jak to jest z kopia wikipedi??

Otoz mam kilka katalogow i goscie mi dodaja domeny z takowymi kopiami i sam jestem ciekawy jak to dziala.

teraz pytania:

1. Czy to legalne wedlug wikipedii??

2. Czy to legalne i jak to traktuja googloludki??

3. Czy linki z takiego maja jakas wartosc??

4. Czy wogole ma sens szukanie po necie jak postawic takie cudo??

Bede wdzieczny za wszelkie info!!

Pozdro

4. Spóźniłeś się parę miesięcy :jezyk1:
Paręnaście miesięcy...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jak widac shitowe strony zawsze znajada swoich wyznawcow
Może zastanów się co ty piszesz, lub co nazywasz tą shitową stroną!?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mowa o samej wikipedii która jest źródłem kopii, a nie o jej kopii...

• 4 tygodnie później...

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co jest napisane powyżej.

Najpierw kilka słów wstępu:

Mam zamiar zacząć budować sobie zaplecze, żeby kiedyś wypozycjonować własnymi siłami swoje strony internetowe związane z moją działalnością (a być może i pozycjonować strony klientów, którzy będą zamiawiać u mnie design).

Pierwszym pomysłem, jaki mi przyszedł do głowy na ciekawy (i poniekąd związany z moimi zainteresowaniami z lat szczenięcych) jest wikipedia dotycząca gry Warhammer. Myślę, że mógłbym bez problemu znaleźć kilka osób, które zajęłyby się administracją (z pasji). Okazało się, że całkiem dobra domena wfrp.info jest wolna. Zarejestrowałem ją i zacząłem szukać skryptu wiki do postawienia, między innymi na tym forum, ale natknąłem się na ten temat i nie wiem czy dobrze go rozumiem dlatego chciałbym zapytać.

Czy pozycjonowanie strony poprzez linki z jakiejś wikipedii (w stopce, na przykład) cokolwiek daje?

niby daje. ale po co stawiać śmietniska? skoro masz adminów dodaj kilka stronek tematycznych - np porady jak przejsc warhama, czy tipsy, kody, czy jakies arty - masz unikalna tresc i mozesz sobie 10 takich stron zalozyc

a najwiecej spamu robia uzytkownicy takze nad forum sie tez zastanow

73321314cb3.gif

Ale czemu śmietniska?

Jako stary fan papierowego Warhammera chciałbym żeby to było coś porządnego (a przy okazji może i przydatnego dla mnie).

Nawet jeśli okaże się, że to nie ma sensu z punktu widzenia SEO to juz zdecydowałem, ze to założe i będę finansował dla samej satysfakcji. Pytanie tylko czy warto potem z tej strony linkować.

A co do zdania:

"a najwiecej spamu robia uzytkownicy takze nad forum sie tez zastanow"

To chyba nie do konca zrozumiałem. Mam sie zastanawiać nad tworzeniem, czy zrezygnowaniem z forum. Bo SPAM to ostatnie co chciałbym generować.

tworzenie postów, ktore daja site, te zas daja punkty w swlach...

strony tematyczne robisz po to by dawac linki do pozycjonowanej strony - smietniska czyli po prostu strony o warhamerze, np wszystkie karty, czy opis gry na druga strone a na trzecia przebieg... masz trzy strony z czego kazda daje linka do glownej a forum pozycjonyje te 3

73321314cb3.gif

Czy pozycjonowanie strony poprzez linki z jakiejś wikipedii (w stopce, na przykład) cokolwiek daje?

Daje, ale startując od zera, ze świeżą kopią jakieś strony, która dla google nie ma na początku żadnej wartości (i jak bot zorientuje się, że chodzi po zduplikowanej treści, to pewnie będzie też słabo to indeksował) taką stroną nie wypromujesz innej. Musisz postawić conajmniej kilka zapleczy tematycznych, które muszą nabrać mocy (albo muszą być wartościowe i generować ruch albo musisz je dopalać SWLami). Dopiero linki z zapleczy, które mają jakąś moc coś daje. Z resztą samą stronę pozycjonowaną dopisuj do katalogów i precli.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności