Skocz do zawartości

Formularz kontaktowy

rozmiar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Na potrzeby mojej strony-wizytówki potrzebuję formularza kontaktowego do zakładki w typie "kontakt" - koniecznie z możliwością załączania pliku.

Szperałem sporo w sieci i różne wersje testowałem. Niestety doszedłem do punktu: dobry, darmowy formularz nie ma funkcji załączania (fachowo chyba uploadowania?) pliku, ale te które takową funkcję mają nie działąją jak trzeba.

Niemniej jednak na forum Katalogu Ciekawych Stron znalazłem odpowiedni wątek z bardzo dobrym (moim zdaniem) rozwiązaniem: formularz na KCS

Formularz dostosowałem do swoich potrzeb, ale mam jeden problem: po wysłaniu formularza ze strony np. kontakt.html otwiera mi się strona pusta biała strona z komunikatem "Wiadomość została wysłana" - bez struktury strony (treści, grafiki, menu...)

Jak zrobić, żeby ten komunikat pojawiał się w ramach strony np. kontakt.html, a nie jako nowa strona np. wyslij.php (która notabene przerabia formularz z kontakt.html i wysyła na maila).

To ma coś wspólnego z końcem kodu w pliku php i czy można to przerobić?

fragment kodu odpowiedzialny za wysyłanie wiadomości:

<?php (...)
// wysłanie listu
 if (mail($odbiorca,$tytul,$tresc,$naglowki))
  {
  print "E-mail z załącznikiem został wysłany poprawnie.";
  }
  else
  {
  print "E-mail NIE został wysłany poprawnie.
  <br>Prosimy o <a href=\"java script:history.back();\">powrót</a> i wysłanie e-maila ponownie.";
  }
}
?>

Będę wdzięczny za naprowadzenie mnie na rozwiązanie.

Pozdrawiam

Michał

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności