Skocz do zawartości

Szkolenia z reklamy w Google

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Lexy - jesteś na szkoleniu?

Chyba już nie muszę odpowiadać ;-) Wstałam w środku nocy i zajęło nam ponad 3,5 godziny, aby do Was dotrzeć, ale było warto ;-) Tylko poczekajcie z tą publikacją fotek itp. ;>

• 2 tygodnie później...

Szkolenie Wrocław na żywo:

9e99c3ae8d0a28a6med.jpg

EDIT:

aaa... i trochę się spóźniłem i nie dostałem piłeczki :) ma ktoś odstąpić, bo wiem, że niektórzy mają po kilka :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

...

Wyjaśnienie, jeżeli chodzi o poziom zaawansowania szkolenia, bo doszły do nas informacje, że to nie jest do końca jasne i istnieje obawa, że poruszamy tylko podstawowe informacje o Google AdWords. Obawa bezpodstawna.

Ze szkolenia w dużej mierze skorzystają osoby średniozaawansowane. Podczas szkolenia poruszane są m.in. następujące zagadnienia: rankingowanie reklam, wynik jakości (składowe i metody zwiększania), raportowanie, optymalizacja kampanii według celów i z wykorzystaniem raportów. Znajomości ww. zagadnień umożliwia każdemu reklamodawcy efektywne wydawanie środków w Google AdWords i sprawniejsze zarządzanie kampaniami.

Witam, również byłem na szkoleniu we Wrocławiu, dla osób początkujących za tę cenę i czas na pewno przydatne, dobrze zorganizowane szkolenie. Niestety nie zgodzę się z powyższą wypowiedzią - osoby zaawansowane na pewno się niczego nie dowiedzą, średnio zaawansowane też raczej nie. Od tego zapewne będzie szkolenie dla zaawansowanych. Każdy z zacytowanych elementów został przedstawiony w sposób bardziej okrojony niż w helpie adwords, ale takie są uroki szkolenia - za to w przystępnej formie, starano się poruszyć wszystko (z elementami SEO i usability) a się nie da w 1 dzień ;)

Z sugestii - zadbałbym o większą staranność. Jeśli to szkolenia firmowane przez Google, to firma wypada miernie. Ascetyczny certyfikat w pdf to raczej nie to, czego się można spodziewać od korporacji, brak supportu w przypadku bardziej skomplikowanych pytań także. Wam prowadzącym proponuję nieco zoptymalizować slajdy - mniej tekstu na jednym, nie dawanie screenshotów całej strony bo od 4 rzędu nie widać szczegółów, nie sądzę aby Google takie dostarczyło. Podejrzewam, że osoby zupełnie zielone nie bardzo zrozumiały etapy ustawień konta na podstawie tych screenshotów. Za to prezentacja na żywo z przeglądarki - to jest to, brawo. Pytania ludzi z pierwszych rzędów powinno się powtarzać na głos. Prelegentom radzę jeszcze wychwycić szczegóły z kursu Mariusza Gąsiewskiego, choć merytorycznie było ok.

Ogólnie szkolenie w portządku, ale jak na Seminar Leader by Google - poniżej przeciętnego (np. brak drukowania do PDF prezentacji z Maca, nie rozjechałyby się) ale nie mi oceniać gdyż nie pasowałem do reszty a sądząc po rodzaju pytań - sporo osób to bardzo początkujący userzy. Trudno powiedzieć, co wynieśli. Dla forumowiczów - jeśli cokolwiek już wiecie o Adwords, szkolenie nie dla was (polecam kurs o którym wspomniano na końcu szkolenia z ittechnology.us)

I drobnostki na koniec:

1. Adwords czyta się "adłorc" a nie "adłerc". Z innej beczki - jak słyszę "majkrosoft łerd" to mi ciarki przechodzą. Łerd to se można pojechać Around the : )

Edit za odpowiedzią zeusa: racja, words czyta się przez znak będący między 'e' a 'o' (takie szybkie, lekkie e) ale w rzeczywistości angole mówią bardziej przez o (szczególnie liczba pojedyncza) - mimo to zwracam honor. Polacy zbyt akcentują to e i nie brzmi naturalnie, EOT : )

2. Nie ma dużych liter w języku polskim (na określenie kapitalików), są wielkie litery. Duża to czcionka itp. : ) Proszę wybaczyć jeśli to czepialstwo, dlatego piszę tu a nie na Waszej stronie sprawnymarketing.pl

Gratuluję podjęcia się szkolenia (dla początkujących) i życzę powodzenia optymalizując je nieco : )

Może wkleję to co napisałem już na forum sprawnymarketing:

Byłem obecny na szkoleniu które odbyło się we Wrocławiu.

Mogę szczerzę polecić je osobom które zaczynają swoją przygodę z linkami sponsorowanymi AdWords. Było na nim omówione prowadzenie kampanii od samego początku - do samego założenia konta, poprzez dobór słów (i omówienie m.in. sztywnego dopasowania). Ważne było przedstawienie uczestnikom, że nie tylko liczy się stawka za klik a (przede wszystkim) jakość promowanej strony i poprawne skonstruowanie kampanii.

Ważnym również elementem było przedstawienie jak promować się na partnerskich stronach google - wiele osób nie ma pojęcia o tym, że reklamy google występują na setkach tysięcy innych stron.

Nie chcę się w szczegóły merytoryczne wgłębiać bo to nie ja jestem ekspertem w tych kwestiach (choć w pewnych momentach miałbym o czym podyskutować - choć tu można rozumieć, że to szkolenie dla początkujących i pewne uproszczenia są).

Ogólnie osoby które miały troszkę dłuższy czas styczność z AdWords i po prostu siedzą w tym, czytają instrukcje które zawarte są w samym systemie mogą się trochę nudzić, bo jednak są to tylko podstawowe informacje o AdWords i więcej w 1 dzień nie sposób zmieścić.

Z powyższej wypowiedzi użytkownika Jrs podpisuję się pod:

nie dawanie screenshotów całej strony bo od 4 rzędu nie widać szczegółów

siedziałem na końcu i szczerze mówiąc niektóre elementy bardziej z pamięci odtwarzałem niż widziałem z prezentacji - tak samo widziałem u osób siedzących przede mną mających laptopy - że włączali sobie omawiane stronki panelu AdWords bo po prostu nie widzieli o czym dokładnie jest mówione.

Pytania ludzi z pierwszych rzędów powinno się powtarzać na głos.

Dokładnie, pod koniec zadawania pytań był pewien Pan z przodu po lewej i coś mówił ale cały koniec sali siedzący po prawej stronie nic z tego nie słyszał i tak na prawdę nie wiedział o czym było mówione. Może tak jak było pisane powtarzać pytania, albo po prostu dawać mikrofon?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

I drobnostki na koniec:

1. Adwords czyta się "adłorc" a nie "adłerc". Z innej beczki - jak słyszę "majkrosoft łerd" to mi ciarki przechodzą. Łerd to se można pojechać Around the : )

2. Nie ma dużych liter w języku polskim (na określenie kapitalików), są wielkie litery. Duża to czcionka itp. : ) Proszę wybaczyć jeśli to czepialstwo, dlatego piszę tu a nie na Waszej stronie sprawnymarketing.pl

Gratuluję podjęcia się szkolenia (dla początkujących) i życzę powodzenia optymalizując je nieco : )

Dzięki za opinię nt. szkolenia i uwagi - chociaż z jednym się absolutnie nie zgadzam:

https://www.merriam-webster.com/dictionary/words

words czyta się przez e, a nie o

Co do drugiej - absolutna racja i przyznaję się do błędu (bo zakładam że to ja najwięcej tych błędów robiłem :-)

Pozdr

Wiekie dzięki za uwagi, szkolenie ciągle udoskonalamy i feedback jest nam potrzebny.

W gwoli ścisłości:

Szkolenie nie jest firmowane przez Google, a certyfikowane przez Google. Google nie dostarcza slajdów.

Certyfikat jest taki jak strona google.com ;), my na to wpływu nie mamy (takie same są podobno wszędzie).

Bardzo rozczarowani jakością rzutnika w Hotel System -- pogorszyło to odbiór slajdów. Zastanawiamy się nad tym, czy nie przekazywać materiałów przed szkoleniem. Co o tym myślicie?

Będziemy pamiętać, żeby powtarzać pytania z sali, słuszna uwaga.

Co do jednego będę się jednak upierał, że jest to szkolenie dla średniozaawansowanych i początkujących i na to zwróciłem tutaj wcześniej uwagę. Część zagadnień przez nas poruszanych, na szkoleniach w USA jest tylko w trybie zaawansowanym (np. wgłębianie sie w Quality Score). Informacje od uczestników też utwierdzają nas w tym przekonaniu.

Musieliśmy wypracować pewien kompromis między ilością materiału / czasem / poziomem zaawansowania. Niestety na część pytań będzie można odpowiedzieć dopiero w trybie szkolenia zaawansowanego (i to też nie wszystkie, bo dochodzi Analytics, dla którego powinno być oddzielne szolenie).

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

words czyta się przez e, a nie o

Pogodzę Was chłopaki. To co Zeus uznaje za "e" to w rzeczywistości tzw. "schwa". Jest to niema samogłoska angielska, która nie ma polskiego odpowiednika. Osobiście uważam, że jest najbliższa delikatnemu, polskiemy, krótkiemu "yyy".

Problem w tym, że w wyrazie words nie wystepuje tak naprawdę schwa (słownik Zeusa kłamie ;)), ale tzw "open-mid central unrounded vowel" - taka sama samogłoska występuje np. w wyrazie "bird", "worm", etc.

jeżeli podałeś podczas rejestracji swój adwords ID to powinieneś mieć możliwość użycia kuponu ze szkolenia.

Czasami są jednak problemy i trzeba je rozwiązywać już po stronie Google:

https://adwords.google.pl/support/bin/reque...=foot&hl=pl

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności