Skocz do zawartości

Błąd Googla - ciekawostka

gordon

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzam sobie site jednej z moich stron, 100% polskojęzycznej. Jako pierwszy z wyników mam jeden z działów strony, ale o dziwo z rosyjskim tytułem!

Po kliknięciu na ten tytuł zostaję przekierowany na moją stronę gdzie śladu rosyjskiego i treści z tytułu wyników wyszukiwań nie ma.

Jeśli natomiast kliknę na kopię zachowaną w Google, to przechodzę na zupełnie inną stronę, rosyjską w domenie ru - pasującą do tytułu. W ramce kopii nie ma najmniejszego śladu adresu mojej strony.

Pierwszy raz spotykam się z tego typu błędem. Widzieliście coś podobnego?

Z czego to może wynikać? Poniżej zrzut z wyników dla site mojej strony:

fakesd0.jpg

w705.png

Takie sytuacje się zdarzają jak ktoś chce przejąć PR twojej strony za pomocą techniki Hijacking lub Scraping, bazujących na przekierowaniach typu 302. Aby faktycznie przejąć PR trzeba się jednak trochę bardziej wysilić - ale tego nie będe opisywał dla dobra większości, tak czy owak efekty o których piszecie na to właśnie wskazują. Polecam stronę (j.ang) :

https://www.loriswebs.com/hijacking_web_pages.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności