Skocz do zawartości

Nazwa.pl czy tam Netart

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym Was zapytać, czy macie takie same odczucia, doświadczenia w przypadku próby wytransferowania od nich domeny...

Ręce mi opadają.

Oczywiście pisemnie złożyłem wniosek o kod - listem poleconym (domena niebawem wygasa, a nie chcę juz płacić Netartom za nią)

Ponieważ nie przychodziła żadna odpowiedź, pracownik z mojego biura zaczął do nich wydzwaniać. Oczywiście powiedzieli, że kod już wysłany. Ponieważ dalej nic od nich nie przyszło, znowu zaczęliśmy dzwonić....

Po ponad tygodniu od pierwszego telefonu i informacji, że kod jest już wysłany dostałem na mail potwierdzenie wydania kodu z informacją : authinfo zostanie wysłany w ciągu 1 dnia roboczego - zatem kłamali, że wysłali kod......

Czas oczywiście leci a zdaje się, że tylko na 14 dni przed wygaśnięciem mogę domenę przetransferować. Czyli ewidentna gra na zwłokę...

W piątek wreszcie dostałem kod i oczywiście.......transfer nie był możliwy, bo jakaś blokada jest założona. Pisze im zatem , żeby umożliwili mi przetransferowanie, a oni, że życzą sobie mail wysłany z adresu jaki jest w panelu i wtedy zdejmą blokadę.....(a ten adres służy mi tylko do odbioru i nie mam skonfigurowanego serwera do wysyłania)

Zrobię im tę łaskę (narzuconą na mnie niezgodnie z regulaminem i umową) i wyślę im serdeczną prośbę, czy byli by łaskawi zdjąć blokadę.

Ciekawe czego teraz zażądają ??Aktu urodzenia ? Paszportu ?

Ciekawe kiedy zdejmą blokadę ? Może znowu coś będzie potrzebne i minie mi termin na transfer.... i będę musiał im płacić za przedłużenie....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

życzą sobie mail wysłany z adresu jaki jest w panelu i wtedy zdejmą blokadę.....

Cokolwiek byś nie chciał zrobić, to tego wymagają. A czy grają na zwłokę? Być może, tylko wg mnie więcej na tym tracą niż zyskują

tracą , tracą - nie trzymam u nich żadnej domeny dłużej niż to konieczne - niestety większość serwisów jakie kupuję ma upodobanie w nazwa.pl i tam bierze domeny...

M

nie cytuj bez sensu - arek

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

hm...wysłałem im żądanego maila z prośbę o odblokowanie i odblokowali, ale to nie koniec jeszcze......

Dokonałem przeniesienia domeny i dostałem kolejnego maila od nich :

"Proszę o potwierdzenie zamiaru przeniesienia domeny" - napisałem : potwierdzam .

Mam nadzieje, że to wystarczy.

Rozumiem, że domeny mogą być cholernie cenne, ale bez przesady, po co dublować te same kroki z wysyłaniem maili......

M

zgodze sie na calej linii

problemy z e-mailem adresem pocztowym kodem mailem wszedzie widza problemy

na ich wszyskie problemy odpowiedzialem "jedyna swietoscia" dla was powinno byc ze place karta kredytowa ktora jest powiazana do banku i do adresu nie chcieli tego zaakceptowac to zerwalem umowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności