Skocz do zawartości

Początkujący prosi o POMOC

tomaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie ( to moj pierwszy post na tym forum)

Zanim wzialem sie za pisanie tego posta przewertowalem cale formu i nie znalazlem odpowiedzi na pytanie ktore chce zadac ( no chyba ze cos przoczylem)

Moja przygoda z Google wyglada nastepujaco. Ok 1 miesiac temu zaproponowalem do zaindeksowania link do strony BM-Service po jakims czasie w statystykach zauwazylem ze googlebot odwiedzil moja strone i tak:

-Poczatkowo w wynikach wyszukiwania ( zapytanie: bmservice ) widnial tylko goły adres strony

- Nastepnego dnia wszystko juz bylo OK tzn był tytuł strony i jakiś tam jej opis wybrany przez google natomiast zaindeksowana byla tylko strona glowna mimo iz istnieja na niej teksotwe linki do pozostalych podstron

-Na dzien dzisiajszy strona w wynikach wyszukiania wyglada tak jak na poczatku czyli sam goly adres ;)

Zdaje sobie sprawe ze to pewnie wina po mojej stronie poniewaz nie mam doświadczenia w "tych sprawach" :D Ale moze ktos kto ma chwilke wolnego czasu zerknal by na google a potem na zrodlo mojej strony i doradzil jak mam ten problem roziwazac ?

Czekam z niecierpliwościa na odpowiedz.

Nie masz się co martwić, Google tak robi z nowymi stronami. Sam też kiedyś tak miałem - raz był sam adres, raz tytuł i opis i tak na zmiane przez pewien okres czasu (chyba 2 tyg.), ale teraz już jest wszystko OK ;)

Natomiast jeśli chodzi o podstrony to musisz poczekać, przeważnie rejestracja podstron następuje 2-3 tyg. po rejestracji strony głównej 8)

radze Ci zmienic title z:

BM Service - Zarządzanie i Utrzymywanie Nieruchomości

na:

Zarządzanie i Utrzymywanie Nieruchomości - BM Service

wogóle najlepiej zacznij pozycjonowac pod bardziej popularne slowa kluczowe niż "BM Service"

w kwestii zindexowania Twojego serwisu przez Google musisz poprostu czekać

dobrze by było też gdybyś miał linki z innych stron (najlepiej powiązanych tematycznie o wysokim PR do Twojej strony) - to pomaga 8)

ps. zglos swoją strone do dmoz.org i innych katalogów

pozdrawiam

dabi

Sama cierpliwosc nie wystarczy. Im wiecej linkow tym szybsza indeksacja. Sprawa z opisem strony jest spowodowana przez jakies zmiany w Google. Przez ostatni miesiac coraz czesciej sie to spotyka. Napewno to sie unormuje.

Pamietaj tez o tym ze Google niekidy nawet przez 3 miesiace zaglada tylko na glowna strone serwisu, zanim pojdzie dalej. Mialem taki orzypadek z jednym serwisem. Zanim Google zaindeksowal podstrony to stron aglowna miala juz PR4.

Napewno, musisz pracowac nad linkami. Zacznij od umieszczenia linku w podpisie.

Pozycjonuj pod te słowa zmień podpis na forum jak pamietam mozesz mieć 3 wpisy w podpisie

Usługi inwestycyjne

Usługi techniczne

Profesjonalne usługi porządkowe

Zarządzanie nieruchomościami

Zagadnienia terenowo-prawne

Usługi biurowe, prowadzenie archiwów

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 2 tygodnie później...
widzisz na innych forach "cneb.pl" kaza sobie placic za dostep, inni kaza placic sobie za wiedze  

to forum jest zupelnie inne jesli tylko bedziesz chcial to nauczysz sie tutaj bardzo duzo a pozniej pokazesz innym jak to robic

I jeszcze TY za to zgarniesz kase ;)

*Joke*

Pozdrawiam.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności