Skocz do zawartości

Hakerskie przekierowanie

Łukasz Gugała

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio na moja strone WWW przypuszczono atak hakerski - włamano sie na serwer i zmieniono mi strone główna w taki sposób że błyskawicznie przekierowywała na strone konkurencyjną.

Z powodu nieobecności, nie zauwazyłem, że przez jakieś pewnie 3 dni, które mnie nie było strona prosperowała w ten sposób. I stało się - moc mojej domeny przeszła na domene konkurencyjną..

I co teraz?

Jak sprawa stoi - domena nie ma bana nic z tych rzeczy - liczba backilinks spadła o jakieś 40%, pozycje domeny na frazy główne spadły z TOP5 na TOP70 końcówka ;]

Site wzrósł niesamowicie - ponad 150% i ciągle rośnie, ogromny ruch robota tera zna mojej stronie, ciągle indexuje, ciągle.

Wszelkie frazy niszowe też są na burym końcu zamiastw TOP10 jak było do tej pory.

No i pytanie - co teraz będzie? Czy strona odzyska pozycje?

[ps. osoba, która miała związek z atakiem na moją strone WWW jest zapewne na forum..]

Pozdrawiam,

Łukasz

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Atak typu include(), a potem to juz wiadomo - 301 i po sprawie.

Zdjąłem strone z sieci, w ciągu 2 dni nie działała i postawiłem bezpieczniejsza wersję i teraz linkuję normalnie i ogólnie bez zmian, ale pozycje ani rusz w górę. A strona na która było przekierowanie zajmuje moje miejsce nawet na tytułowa frazę mojej strony!

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Tak> Tylko trzebaby miec swobodny dostęp do tej drugiej strony.

Byłaby taka możliwosc, ale mam takiego pecha, że jestem człowiekiem uczciwym i dla mnie prawo to prawo ;] Nie mogę go łamac i tyle. Tak zostałem wychowany, chociaż przydałoby się komuś dać nauczkę :)

Spróbuj wysłać reconsideration request to Googla, opisując w nim całą sytuację - może to pomoże :)

A tak przy okazji, kto to zachował się w tak niehonorowy sposób? Warto poinformować innych, niech uważają na tego gagatka.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Strona była ciągle pingowana, GoogleBot siedział na niej praktycznie non-stop.

A co to reconsideration request to Googla ??

PS> @Xann - ponad 3 dni

A co to reconsideration request to Googla ??

https://www.google.com/webmasters/tools/rec...ideration?hl=pl

Żądanie ponownego rozpatrzenia strony. :)

Na prawo w Webmaster tools

Dzięki Ci serdeczne.

Co zamierzasz zrobić z tym atakiem? Zgłosisz gdzieś? Podaj adres strony, na którą przekierowano Twoją.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności