Skocz do zawartości

Strona głowna bez PR, podstrony z PG

Robust

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki, ze w mojej kilkumiesięcznej witrynie większość podstron (jest ich tylko kilka) ma pagerank 1 (a do tych stron prowadzą tylko linki ze strony głównej), natomiast strona głowna (index) ma pagerank 0. Stronę dodałem do kilku mocnych katalogów i kilkunastu słabszych - wszędzie z linkami tylko na domenę. Co może być tego przyczyną?

Problem jest taki, ze w mojej kilkumiesięcznej witrynie większość podstron (jest ich tylko kilka) ma pagerank 1 (a do tych stron prowadzą tylko linki ze strony głównej), natomiast strona głowna (index) ma pagerank 0. Stronę dodałem do kilku mocnych katalogów i kilkunastu słabszych - wszędzie z linkami tylko na domenę. Co może być tego przyczyną?

Moim zdaniem, sytuacja wygląda następująco:

1. PR podstron masz dlatego iż został on przekazany ze strony głównej

2. Strona główna straciła PR gdyż prawdopodobnie strony z których masz linki zostały za coś ukarane, przez co straciły pr, więc nie mają co przekazać twojej home page.

Ponieważ PR ostatnio dość często jest aktualizowany, szczególnie ten między domenami - taka sytuacja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna. Sprawdź miejsca z których masz linki i daj znać czy miałem racje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności