Skocz do zawartości

Googlowa Sitemapa JakoTaka

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy po pingnieciu sitemap'y

( .../sitemap/ping?... ) pojawia wam sie na koncie nowa informacja w 'submitted'. bo mi nie.

W submitted sie nie pojawia ale downloaded sie zmienia jak jest juz sciagnieta przez Google, zwykle u mnie 2 godziny po pingnieciu.

BTW, jeden serwis z 4500 stron po 2 dniach od zrobienia sitemapy ma juz ponad 5000, a poprzedni poziom sie utrzymywal juz ladnych kilka miesiecy, wiec mysle ze to przez sitemape.

Ja też zauważyłem, że robocik chętnie odwiedza takie bardziej ukryte linki, których do tej pory nie chciał wziąć. ciężko powiedzieć ile, bo jestem w trakcie usuwania całej masy wadliwych (stare, stare), ale po dodaniu sitemap widać, że z niej korzysta. A samą mapę ściąga sobie codziennie (choć aktualizuję ją co tydzień).

wg moich testow ta googlowa sitemapa jest rewelacyjna - mialem serwis ktorego za chiny nie moglem zmusic do indeksacji wiekszej liczby stron niz okolo 200, a dzieki googlowej sitemapie zaindeksowal juz okolo 8000. piekna sprawa. choc inny serwis tego typu rownie zaczal sie indeksowac, jednak nie tak szybko - do poziomu 1000 stron narazie doszedl ale codziennie rosnie.

jak wam łyka nie najlepiej olinkowane dmozy

Znakomicie. site=265.000 w ciągu ok. 2 miesięcy. To chyba drugi wynik po oryginalnym dmozie (edit: trzeci. dmoz.fr jest na poziomie 500 tys). Bez wspomagania mapą, do której jestem nastawiony sceptycznie - z pewnością jest użyteczna dla stron, których konstrukcja uniemożliwia lub utrudnia indeksację normalnym trybem, ale innego zastosowania póki co nie widzę, poza przeniesieniem części kosztów indeksacji na użytkownika.

Może dać ktoś intrukcję w języku Polskim jak się instaluje taką mapę? Też bym chętnie potestował.

"Chcesz zrobić coś pożądnie - zrób to sam!" tyczy się we wszystkich sferach życia. Tylko pamiętaj, że "jak nie uważałeś, jak robisz, to teraz rób jak uważasz", bo "lepsze ejst wrogiem dobrego".

A tak po polsku, to najlepiej samemu skrypt napsiać dla własnego serwisu ściśle przystosowany. Z drugiejs torny zawsze można ręcznie :)

Moze ktos by zerknal i sie wypowiedzial?

https://www.download-software-freeware.com/smap.xml

Jak na moje łącze - zdecydowanie za duże! Czytałeś o podziale mapy i indeksie map?

I jeszcze jedno

https://www.download-software-freeware.com?prog.php&pid=9041

a nie przypadkiem

https://www.download-software-freeware.com/?prog.php&pid=9041

dziwny jakiś te adresy.... ni to mod_rewrite ni dynamiczne.

I jeszcze jedno poczytaj sobie to, przyda się na pewno.

Dzieki dżyszla , oczywiście, patrzyłem w tą mapę kilka razy i niezauważyłem knotu w adresie (sam se generuje skryptem i się gdzieś wlanąłem), no pewnie,że tak (googel zwraca status OK )

PS: mapa zaduża nie jest (ma ok.2MB) nie ma potrzeby dzielić (sorry,że nie uprzedziłem że spora, ale u mnie chodzi migiem)

PS2: a protocol dawno przeczytany

PS3: Kur... Ślepa pipa jestem ale już poprawione - zobaczymy co teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności