Skocz do zawartości

Templates OSC - zmiana

bandzorno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

muszę zmienić wygląd OSC mam jakiś tam templates (od klienta) ale gdzie go wrzucić ?? każdy normalny system ma specjalny katalog na layouty a ten nie ma - nie mam pojęcia gdzie to wrzucić :)

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

no właśnie to widzę... to nie jest szablon tylko cały sklep + jakiś tam katalog html który jest podglądem layoutu off-line.

Problem jest taki:

- obecny sklep to wersja 1,1 zmodyfikowana (przyjazne linki + komunikacja z jakimś off-linowym programem)

- sklep z szablonem to wersja 1,3

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie wersji 1,3 i wrzucić (skopiować beze danych produktów itp..) do niej produkty (ok 3000 produktów), przyjazne linki itp.. i sprawdzenie czy ten jakiś super program działa...

tylko kurde te wersje 1,X to jakiś archaiczny system... ale co zrobić

Najlepsze było by przejście na system -> minimum 2,2 ale ten wypas layout jest sklepem...

głodne dzieci

Miałem na myśli standardową instalację OSC. A poza tym nie polecam żadnego z tych systemów bo to nie są prawdziwe systemy obsługi szablonów tylko mocno naciągane "niewiadomo co" i wprowadza to więcej zamieszania niż pożytku.

bandzorno, zainstalujesz oficjalne patche wypuszczone przez OsCommerce i ze starej wersji robi się trochę nowsza :)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

bandzorno, zainstalujesz oficjalne patche wypuszczone przez OsCommerce i ze starej wersji robi się trochę nowsza :)

My już tłuczemy ten sklep w wersji 1.3 jeszcze tłumaczymy wszystkie obrazki bo layout jest angielski... już tak z 25 % jest gotowe...

nie wiem tylko jak to wyjdzie bo stary sklep ma więcej tabel w bazie danych, ale to też robimy...

czy duża jest różnica pomiędzy 1.3 a np. 2.2 ?

głodne dzieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności