Skocz do zawartości

Wahania pozycji

Rajty.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam pozycji ani trudności fraz wybranych do pozycjonowania dla sklepu internetowego ale 1 miesiąc pozycjonowania to może być zbyt mało, żeby wyciągać wnioski

Za słabym pozycjonowaniem świadczy mała ilość linków.

Wzrost Alexa Rank z 3 miesięcznej średniej na poziomie 9,5 mln do tygodniowej średniej na poziomie 2,7 mln pokazuje że jednak pozycjoner coś robi, może właśnie ma silne linki ( nie miałem czasu tego sprawdzać). Dla kogoś, kto stosuje SWL to może być bardzo mała wartość.

Szerokie pozycjonowanie???? Czego????

Szeroko pozycjonować to można sklep komputerowy, sklep z książkami, inne sklepy serwisy gdzie oglądalność jest rozłożona na wiele rożnych fraz. Jestem zdania że pozycjonować trzeba minimum 15-20 fraz ale są branże gdzie trudno jest wybrać więcej niż 20-30 fraz.

Słowem z wyciąganiem wniosków poczekaj aż mini 3 miesiąc, takiej jest moje zdanie. Możesz trzymać "rękę na pulsie" ale nie ma co pochopnie podejmować decyzji. Zorientuj się jaki potencjał ma branża w której działa twój sklep (właśnie na podstawie narzędzia google) wzbogać sklep w wystarczającą ilość treści. Jak nie będziesz zadowolonypo 3 miesiącach podejmij decyzję.

Weź pod uwagę, że teraz jest bajzel w google (czytaj ostatnie posty) - najwięcej na tym cierpią serwisy nowo pozycjonowane. Może być tak, że google zajęte nie uwzględnia działań pozycjonera lub pokazuje stare wyniki.

Szerokie pozycjonowanie???? Czego????

Szeroko pozycjonować to można sklep komputerowy, sklep z książkami, inne sklepy serwisy gdzie oglądalność jest rozłożona na wiele rożnych fraz. Jestem zdania że pozycjonować trzeba minimum 15-20 fraz ale są branże gdzie trudno jest wybrać więcej niż 20-30 fraz.

No co ty piszesz ???? zwykły pensjonat można zrobić na szerokie pozycjonowanie czy tez kancelarie adwokacką a co dopiero każdy sklep.

Marketing internetowy dla firm

Xann: a, że tak zapytam z czystej ciekawości bo jak widzę masz większe doświadczenie niż ja w "długim ogonie" - do robienia long taila używasz przede wszystkim swl-i czy też preclowania? Bo ja próbuję przez ostatnich parę miesięcy preclowania ale jakoś wolno to idzie, a jak widzę cała konkurencja przede mną to ostro na swl-ach jedzie. Jak tak popatrzyłem na ich linki to na niektóre frazy wystarczy im około 8-10 linków z swl-i na podstronę tematyczną. Może sam sobie niepotrzebnie pracę stwarzam z tymi preclami?

tourpages_baner.png

Wiem co piszę, wystarczy wpisać w narzędzie google zestaw pięciu fraz:

Skarpety

Rajstopy

Czapki

Szaliki

Rękawiczki

uszeregować według popularności, następnie odjąć pierwsze 20-30 fraz (mówię o pozycjonowaniu minimum 20-30 fraz) i porównać potencjalną oglądalność z długiego ogona i z tych pierwszych 30 fraz. Moim zdaniem ślepy zauważy różnicę, ale .......

W moim poście nie ma krytyki pozycjonowania długiego ogona wręcz przeciwnie ..., tylko stwierdzenie że nie zawsze da się wybrać więcej niż 50 godnych uwagi fraz i tego będę się trzymał. Jak możesz pokaż zestaw 100-200 fraz dla pozycjonowania lokalnego np. pensjonatu lub kancelarii adwokackiej (adwokat warszawa), i ile z tych fraz będzie miało przyczepione określenie "Niewystarczające dane " w

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Weź pod uwagę, że teraz jest bajzel w google (czytaj ostatnie posty) - najwięcej na tym cierpią serwisy nowo pozycjonowane. Może być tak, że google zajęte nie uwzględnia działań pozycjonera lub pokazuje stare wyniki.

Zadaje pytanie czemu moja strona skacze o 100 pozycji. Zadawalająca odpowiedź dla mnie jest taka że Google coś kombinuje. Niestety takiej odpowiedzi nie otrzymałem. Dopiero sam znalazłem przyczynę na tym forum...

Pozdrawiam ;)

Mam parę sklepów i dobrze wiem ze na dzień dzisiejszy moja branża jest tak obstawiona ze nawet nie marze o tym zeby się wbić na hasła te najcięższe ale zauważyłem ze pozycjonując sie pod nazy produktów mam olbrzymi ruch w sklepach i zaczeło mi sie to przekładac na sprzedarz, Korzystam praktycznie tylko z SWL do robienia long tail a główne frazy i stronę główną zlecam katalogowanie i przeclowanie

Xann: a, że tak zapytam z czystej ciekawości bo jak widzę masz większe doświadczenie niż ja w "długim ogonie" - do robienia long taila używasz przede wszystkim swl-i czy też preclowania? Bo ja próbuję przez ostatnich parę miesięcy preclowania ale jakoś wolno to idzie, a jak widzę cała konkurencja przede mną to ostro na swl-ach jedzie. Jak tak popatrzyłem na ich linki to na niektóre frazy wystarczy im około 8-10 linków z swl-i na podstronę tematyczną. Może sam sobie niepotrzebnie pracę stwarzam z tymi preclami?

Szerokie pozycjonowanie to dobrze zoptymalizowana strona z linkowaniem wewnętrznym potem to juz tylko walisz SWL

daje od 500 do 1000 pkt na linka i wymieniam paczki regularnie co 10 dni , tak naprawdę chodzi o popchanie frazek a nie ich wy pozcyjonowanie

Jako łapczacz fraz polecam wiadomo xannstat.com idealna maszynka do tego celu

Mam parę sklepów i dobrze wiem ze na dzień dzisiejszy moja branża jest tak obstawiona ze nawet nie marze o tym zeby się wbić na hasła te najcięższe ale zauważyłem ze pozycjonując sie pod nazy produktów mam olbrzymi ruch w sklepach i zaczeło mi sie to przekładac na sprzedarz, Korzystam praktycznie tylko z SWL do robienia long tail a główne frazy i stronę główną zlecam katalogowanie i przeclowanie

Jaka branża jest aż tak obstawiona, że nie można konkurować na frazy z czołówki??? Rozumiem, że są 2-3 pierwsze frazy okropnie trudne w danej branży ... ale można jeszcze przynajmniej z 20 wybrać, a dla sklepów i więcej. Mogą być kłopoty z wybraniem 100 fraz ale typowe zlecenie (na początek) nie przekracza 20-30 fraz.

... w październiku pytasz czy katalogować ręcznie czy aderem, dzisiaj masz kilka sklepów z olbrzymią oglądalnością????

żenada

Do pozycjonowania długiego ogona niezbędna jest optymalizacja struktury strony, ale odpowiednie przepisanie tekstów. Oczywiście dla takich fraz również się pozyskuje linki ale nie od tego się zaczyna.

Poza tym autor napisał, że przynoszą największy ruch, ale czy ruch jest równy sprzedaży ? (licząc konwersje w procentach)

Pozycjonowanie jest dla cierpliwych, a dobrze przeprowadzona kampania wymaga przygotowania.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Jaka branża jest aż tak obstawiona, że nie można konkurować na frazy z czołówki???

np: aparaty cyfrowe, hotele, bielizna , telefony komórkowe , itp itd ? koszt zdobycia top a koszt szerokiego pozycjonowania w tych frazach to kosmiczna różnica.

nie ma branży nie do zdobycie, wszystko to kwestia pieniędzy i opłacalności...:)

To samo zawsze powtarzam klientom - jeśli bardzo chcą, to będą tam gdzie chcą, pytanie tylko ile są w stanie za to zapłacić :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Jaka branża jest aż tak obstawiona, że nie można konkurować na frazy z czołówki??? Rozumiem, że są 2-3 pierwsze frazy okropnie trudne w danej branży ... ale można jeszcze przynajmniej z 20 wybrać, a dla sklepów i więcej. Mogą być kłopoty z wybraniem 100 fraz ale typowe zlecenie (na początek) nie przekracza 20-30 fraz.

AGD

... w październiku pytasz czy katalogować ręcznie czy aderem, dzisiaj masz kilka sklepów z olbrzymią oglądalnością????

żenada

Na to forum przyszedłem zeby się dowiedziec jak wypozycjonowac posiadane sklepy bo nie stac mnie na dobrych pozycjonerów.

Czego tu nie rozumiesz ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności