Skocz do zawartości

Serwer RPS w OVH

qiqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma wykupiony któryś z serwerów RPS w OVH? Co możecie o nim napisać? Oferta wygląda bardzo interesująco dlatego zastanawiam się nad zakupem któregoś z pakietów. Chciałbym jednak poznać jakieś opinie na temat tego serwera.

notebooki - wszystko o notebookach

Jor to co Ty masz za wariant? Ja testowałem te RPSy i jednym słowem tragedia... Poczytaj sobie forum OVH, nie ma osoby która by nie napisała że te dyski sieciowe to jakaś tragedia.

Jeśli to am być pod jakąś stronę statyczną to mogą być, ale pod cos większego - dynamicznego - ODPADA.

Szczerze mówiąc byłem zdziwiony jak ten RPS ładnie działał. Nie testowalem go długo, bo nie interesują mnie usługi poza granicami naszego kraju, ale nie miałem zastrzeżeń do jego działania. Akurat stało tam trochę dynamicznych stron - nawet fora "by przemo" się znalazły i ładowały się naprawdę szybko. Inną sprawą jest to, że w pewnym momencie nie dało się logować na ssh i wgrywać plików na serwer - miał jakby prawa tylko do odczytu. Okazało się, że więcej klientów ma ten problem i rozwiązano go po... 4 dniach.

Jednak jeżeli nie było takich problemów, to za niecałe 50 zł usługa wydaje się całkiem sensowna, ale może akurat trafiłem na taki przypadek.

Ps: Oczywiście lepiej od RPSa w OVH, kupić serwer VPS na Jor.pl ;-)

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Nie jestem pewny wiec jak sie mylę to poprawcie mię.

Na VPS jest jedna wspólna maszyna dzielona pomiędzy kilku użytkowników

w RPS każdy user ma oddzielny serwer i tylko dyski są wspólne podłączone przez nfs.

RPS zawsze działa tak samo szybko/wolno , VPS bedzie miał coraz więcej użytkowników może zacząc wolniej działać.

RPS zawsze działa tak samo szybko/wolno , VPS bedzie miał coraz więcej użytkowników może zacząc wolniej działać.

Raczej odwrotnie :) W VPSach masz określone parametry, więc czy userów będzie 2 czy 8 (biorąc pod uwagę ich sumę jako 100% bez oversellingu) działać będzie tak samo.

RPS za to, z przyczyn dzielenia dysku będzie działał wolniej wraz ze wzrostem liczby userów korzystających z tej macierzy dyskowej.

404.tf

Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy firma nie sprzedaje więcej niż posiada ?

Jeśli chodzi o VPSy? W grę wchodzi na pewno renoma i "słowo" firmy. Jak ktoś się bardzo dobrze zna na tych systemach to i może można to jakoś samemu sprawdzić.

Dla przykładu dzisiaj kupiłem w firmie X VPSa w Polsce z gwarancją iż na jednym dedyku będą tylko 2 takie VPSy razem z moim.

404.tf

Nie jestem pewny wiec jak sie mylę to poprawcie mię.

Na VPS jest jedna wspólna maszyna dzielona pomiędzy kilku użytkowników

w RPS każdy user ma oddzielny serwer i tylko dyski są wspólne podłączone przez nfs.

RPS to osobna maszyna a dysk jest podpięty przez iSCSI (https://pl.wikipedia.org/wiki/ISCSI)

dysk chodzi wolno - tego się nie da ukryć, ale w wielu przypadkach prędkość działania iscsi jest wystarczająca na wiele...

ja mam osobiście rps-a od ponad pół roku i nie nażekam (nażekałem na początku bo były problemy z dyskami - ale teraz jest OK).

P.S. Oczywiście za takie pieniądze nie należy się spodziewać cudów

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności