Skocz do zawartości

[prywata] Jaką komórkę?

adby

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam w ogóle nie mam przekonania do Nokii, a używałem tylko i wyłącznie Sony Ericssony (K300i, K310i, K550i) i nie miałem z nimi żadnych problemów. Dźwięk dobry, aparat 2 mpx dobry przy dobrym doświetleniu, elegancko się rozmawia przez dołączone słuchawki. Obsługa dziecinnie prosta, a bateria mi trzyma 2 dni tylko dlatego, bo mam włączoną Operę Mini + GoChat (komunikator) + odtwarzacz muzyki (z karty 2GB) przez parę godzin dziennie. A tak poza tym to PiO czytam więcej z komórki niż z pc :)

A tak poza tym to PiO czytam więcej z komórki niż z pc

Ja podobnie. Różnica taka, że w moim przypadku jest to zawsze NOKIA.

Ale nie zejdźmy do poziomu tematów typu "Nokia jest głupia bo jest droga, SE fajne bo tanie" :)

E51 będzie okej, minimalnie biznesowa, porządnie wykonana oraz w pełni multimedialna.

Zależy kto do czego potrzebuje, jeden potrzebuje żeby zaszpanować koledze, drugi żeby przechowywać na tym pliki "ala pendrive" trzeci potrzebuje do sluchania muzyki, ja potrzebuje do GG, putty, przegladania stron, dzwonienia (500 minut miesiecznie) i pisania smsow.

Co nie tak a co tak:

- Brak rysika, pisanie smsów jak dla mnie tragedia

- Twardy soft tzn, jak zwykle autorski OS apple a nie np. windows mobile

- Brak możliwości zapisu kontaktów na karcie sim, brak wyswietlania kto dzwoni

- Krótko trzyma bateria

Plusy

- Przeglądarka ;)

Dla mnie odpadło z kilku ważnych powodów min. jak ktoś dzwoni to pokazuje tylko numer.

Sry za offtop ;)

- Brak rysika, pisanie smsów jak dla mnie tragedia

Sama przyjemność ;>

- Twardy soft tzn, jak zwykle autorski OS apple a nie np. windows mobile

Bo to apple, a nie microsoft...

- Brak możliwości zapisu kontaktów na karcie sim, brak wyswietlania kto dzwoni

Ano nie wyświetla kto dzwoni wtedy jak nie masz tego numeru w kontaktach.

- Krótko trzyma bateria

Zależy od użytkowania, przy wifi nie najdłużej ale przy normalnym korzystaniu to jak każdy tel.

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Mam SE K850i drugi miesiąc i nie polecam kolegom tego telefonu. Wcześniej miałem K550i i byłem zachwycony - myślałem, że K850i musi być nowszy, lepszy, bardziej wypasiony... Jest nowszy i bardziej wypasiony, ale ma niestety kilka, bardzo irytujących wad.

Zalety K850i:

- świetny aparat fotograficzny. Rzecz jasna - jak na telefon;

- niezły wygląd (co jest ważne);

- pięknie grające budziki i dzwonki;

- ładnie prezentujący się wyświetlacz (zdjęcia na nim wyglądają naprawdę dobrze);

- niegłupie menu i jego ogólna funkcjonalność - jeszcze fajniej niż w K550i. Trochę różni się od Nokii, ale generalnie - w zasadzie nie trzeba czytać żadnych instrukcji

- i na końcu (jako bajer) detektor położenia (przydatny do przeglądania zdjęć z galerii aparatu).

Wady K850i:

- częściowo dotykowy ekran (podczas rozmowy uchem wybierasz nieświadomie jakieś funkcje, zwykle wysyłam sms na pierwszy numer z książki)

- system operacyjny zamiast "normalnego telefonu". Przez to telefon różnie reaguje na skróty klawiszowe - raz szybciej, raz dłużej - nigdy nie wiesz, co teraz robi.

O wadach mógłbym jeszcze długo, ale to już przyczepianie się. Ja niestety będę się bujał jeszcze rok z tym telefonem. Gdyby nie ten częściowo dotykowy ekran, byłby to fajny telefon - a tak, rzecz która miała go chyba nobilitować okazała się porażką. Szkoda, bo ma też wiele zalet (jak i inne telefony SE).

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności