Skocz do zawartości

Jak zbanować stronę konkurencji

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne bzdurne komentarze do postu Xanna, pozostawię je na miejscu żeby wszyscy mogli poznać tych autorów merytorycznych postów. Naprawdę możecie być z siebie dumni, tymi postami podnieśliście poziom wypowiedzi na forum.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Prawdę mówiąc ja tego nie łapię. Ktoś może mi to przetłumaczyć na ludzki? A może \"dziennikarz\" użył google translate do przetłumaczenia tego akapitu?

wybierasz 50-100 bramek proxy z jakiegoś spisu

włączasz stronę konkurencji przez te bramki

linkujesz do tego

google zaczyna indeksować stronę konkurencji 50-100 razy (wraz ze wszystkimi podstronami) i po jakimś czasie wszystko dostaje filtr

Zależy jaka strona i nie nazywał bym tego filtrem ;)

E: No i najważniejsze w tym jest to że takie zjawiska przy odrobinie pracy można wykorzystać do podniesienia pozycji strony ;)

E2: Oczywiście mam na myśli obrócenie negatywnych działań konkurencji w pozytywne ;)

nihil fit sine causa

E2: Oczywiście mam na myśli obrócenie negatywnych działań konkurencji w pozytywne ;)

Jest 100% sposób na zbanowanie konkurencji nie ma przed nim możliwości żeby obrócić to pozytywnie bo nawet nie będziesz wiedział że ten ban to z powodów tego że konkurencja go spowodowała.

Ale czy naprawdę chcecie powiedzieć światu jak to się robi ?

Sami wiecie ze wystarczyło dać okienko do spam raportu żeby zacząć pisać na konkurencje i co niektórzy w tym momencie zmienili zawód z pozycjonowania na depozycjnowanie, pokazanie im jak się banuje stronę raczej nie jest mądrym posunięciem

No chyba że ktoś właśnie chce uwalic konkurencje a nie wie jak to sie robi

Marketing internetowy dla firm

poprostu wiele osób nie umie czegos zrobic wiec siega po inne metody i wtedy sie chwala jestem pierwszy ale ze nie umieli tego zrobic w inny sposb robią to inaczej

fakt jest jeden gugiel jest nie doskonały i napewno istnieją metody 100% zbanowania strony, jednak jaosobiscie wole stosowac inne techniki czyli pozycjonowac swoje strony, aby moc sie pochwalic jestem lepszy bo wypozycjonwoałem stronę etycznie, nikomu nie zrobiłem krzywdy i jestem 1 - wtedy człowiek ma satysfakcje, odnosnie tych proxy to raczej bym traktowal iz strona bedzie przejzane recznie przez modow gugla nic dostała by bana z automatu, poprostu starsza zostanie a wyleci reszta za Duplicat, ale moge sie mylic chyba ze ktos ma z tym inne doswiadczenia, po za tym stosowanie takich metod wymaga czasu i tez zainwestowania i czasu, a po za tym ile tej konkurencji zbnujemy (jesli by sie dalo) w ten sposb 1 strone, 5, 20 to lepiej szybciej, taniej jest wypozycjonowanie się na dana fraze, gdyz jest to pewniejsze i przynosi wiecej osobistej satysfakcji

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Ja bym jednak proponował usunąć ten wątek bo to zalatuje skłonnościami samobójczymi. Jest jeszcze parę innych sposobów poza proxy ale to tak jak by podawać domowe sposoby na zrobienie bomby z przepychacza do kibla i proszku ixi. To że kilka osób oświadcza iż woli etyczne sposoby nie znaczy jeszcze że 1000 innych nie skorzysta z "pomocy" takich sposobów.

Edit lierówki

Na szczęście jak ktoś sie mocno uprze to można udowodnić świadome działenie na szkode konkurencji a wtedy jak "pozycjoner" bedzie miał peszka to mu pod celą zrobią z (_!_) jesień średniowiecza.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sens ostatniego akapitu jest taki, ze masowe stworzenie kopii danej strony pozwala pozbawic ja 'oryginalnosci' i tym samym wybic z SERP.

Co ostatnio dalo sie zauwazyc w paru miejscach. To bron akurat na serwisy grozne konkurencyjnie a np wypozycjonowane naturalnie i poczatkowo nie pilnowane.

Gazeta.pl troche ma zle tlumaczenie, niby z PC WORLD K.

Bardziej ogólny sens jest taki że zaczynając pozycjonować nie wiedziałem dlaczego strona jest na top31 zamiast na top5, na top5 zamiast na top2. Poznawanie zjawisk negatywnie wpływających na SERP'y daje możliwość obrony przed czymś taki lub chociaż jakąś świadomość tego że ktoś nie czysto gra. Czasami ludzie robią pewne rzeczy nieświadomie nie wiedząc co robią :)

Tutaj kiedyś coś pisałem na ten temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...showtopic=45334

nihil fit sine causa

Nie wiem w czym widzicie problem. Dobrej strony się nie da zbanować nie ingerując w kod strony, a jeżeli ktoś oferuje pozycjonowanie witryny w momencie jej stworzenia, tak samo jak 5 letniego serwisu. No cóż, nie każdy pozycjoner musi mieć klientów :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności