Skocz do zawartości

Jak zbanować stronę konkurencji

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Ej, ej, ej, czy to wielki powrót do czasów cenzury że chcecie usuwać?

Artykuł pojawił się w serwisie Agory i IDG, został wydrukowany z PCW. Skasowanie tutaj tego tematu nic nie da. Wiedza która była dostępna małemu gronu osób już stała się publiczna.

Zamiast cenzurować wiedzę lepiej chyba edukować że takie techniki nie są pochwalane w branży i branża się takiemu czemuś sprzeciwi, tylko używając innych sformułowań niż sieroty życiowe, jesień średniowiecza czy lamer.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
że takie techniki nie są pochwalane w branży i branża się takiemu czemuś sprzeciwi, tylko używając innych sformułowań niż sieroty życiowe, jesień średniowiecza czy lamer.

I uważasz że ktoś dla kogo pozycja w serpach to poważna kasa się tym przejmie? oh naiwności ludzka.

Ale jak chcecie przecież można napisać poradnik o de pozycjonowaniu myślę że będzie popularny a G dodatkowo zarobi na reklamach.

Zamiast cenzurować wiedzę lepiej chyba edukować że takie techniki nie są pochwalane w branży i branża się takiemu czemuś sprzeciwi, tylko używając innych sformułowań niż sieroty życiowe, jesień średniowiecza czy lamer.

tak, szczególnie skuteczna była "edukacja" jednego takiego ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie, napisałem tylko że małe grono osób potrafi zbanować dobrze zrobioną stronę bez wyraźnego złamania wytycznych G.

nie znowu takie znów małe grono , a grono te to GSQT.

PS.

mogę podrzucić kilka adresów do "zbanowania" ... :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dobra, już nie cenzurujcie bo wszyscy, którym się w życiu nie udaje zaczną tego szukać jak "świętego Grala". Ja mam akurat z tym trochę doświadczeń bo już któryś raz konkurencja mnie tak podpieszcza. Zamiast mówić o cenzurze rozważmy jak sobie z tym radzić. Ja zauważyłem, że na ten atak bardziej podatne są młode strony i słabiej podlinkowane. Nigdy nie zdarzyło mi się aby strona całkowicie została zbanowana ani trafiła do wyników uzupełniających - po prostu spadek czasami w kosmos. Radzę sobie z tym tak, że sukcesywnie je linkuję z swl a czasami wystarcza parę linków z witryn o wysokim PR tak aby przekonać wielkie G, że moje witryny to te bardziej zaufane.

Ktoś ma jakieś inne metody? :)

tourpages_baner.png

Beerbant czyli pracujesz jako GSQT? Bo nie uwierzę że nie wiesz jak można zbanować strony innych osób.

:)

najskuteczniejsza metoda to konkurencje mieć ...... poniżej ;)

Podsumowując banowanie konkurencji jest możliwe. Wątek powinien zostać usunięty ze względu na wzbudzanie negatywnych emocji i stwarzanie zagrożenia dla kruchej społeczności pozycjonerów. Wiedza z tego zakresu nie jest nikomu potrzebna, a obrona przed negatywnym wpływem konkurencji zwykle nie jest możliwa.

Proponuje zająć się stawianiem zaplecza i dzieleniem się wiedzą, zwłaszcza w dziale testy.

E: Zmiana merytoryki posta.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności