Skocz do zawartości

Jak zbanować stronę konkurencji

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

No i pięknie... Właśnie doświadczyłem zabaw z proxy na własnej skórze. Na jednym z serwisów spadła mi oglądalność. Sprawdziłem na dosyć unikalne zdanie i znalazłem... na proxy. Nie jest to jeszcze ban, site zwraca wyniki. Ale większość fraz poszła w kosmos. Ciekawe na ilu takich proxy jeszcze znajdę swój serwis w najbliższych dniach.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sorki, że tak post pod postem ale może komuś się przyda :)

# block proxy servers from site access
# https://perishablepress.com/press/2008/04/20/how-to-block-proxy-servers-via-htaccess/

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP:VIA}				 !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:FORWARDED}		   !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:USERAGENT_VIA}	   !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:X_FORWARDED_FOR}	 !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:PROXY_CONNECTION}	!^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:XPROXY_CONNECTION}   !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:HTTP_PC_REMOTE_ADDR} !^$ [OR]
RewriteCond %{HTTP:HTTP_CLIENT_IP}	  !^$
RewriteRule ^(.*)$ - [F]

# deny domain access
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} anonymous [NC]
RewriteRule ^.* - [F,L]

Kod może i prosty ale przed wieloma serwerami proxy może ochronić, choć nie przed wszystkimi.

tourpages_baner.png

w 6 proxy... ale pozycje jakoś nie wiele się ruszyły... przynajmniej na razie.

no i ?? żeby się ruszyły to te kopie muszą być na masową skale, a nie piszecie że znalazłem w 6 proxy

przecież wiele ludzi korzysta z proxy normalnie, a nie z zamysłem zbanowania domeny

nie marudzić, tylko porządnie linkować swoje wartościowe strony a i proxy nie będzie straszne

nie ciężko się domyślić że tak samo jak są sposoby na lepsze bądź gorsze pozycjonowanie to i są sposoby na skuteczniejsze i mniej skuteczniejsze utrudnianie komuś życia, kwestia tylko tego kto ma jakia naturę i co mu się bardzo opłaca (niestety tak jest że spora grupa ludzi za kasę, zrezygnuje z czystego sumienia)

podawać publicznie co i jak ?? no żart , przynajmniej tak samo jak nie dostaniesz na tym forum gotowej recepty na dobre sposoby wybicia swojej strony 9co nie trudno zauważyć), tak i nikt nie poda jak to się robi w przeciwną stronę, czy to dobrze czy źle, nie wiem, napewno gdyby każdy PiOkemon wiedziałby jak to zrobić, to wyszukiwarka googla by upadła razem z pozycjonerami bo wszystkie dobre strony poszły by do kosza a królowały strony PiOkemońców

jednak słowa krzykaczy "Zamknąć temat, usunąć wątek (skasować forum, sformatować dysk i spalić)" bawią mnie jak nic innego bo rękę sobie dam upierdzielić że sami to stosują

:) (teraz czas na wkrętke) :) a może tak przyczyną tych wszystkich ostatnich banów i filtrów to fakt że niewłaściwa osoba poznała tą tajemnice, jakiś

teraz ma swoje 5 minut, bo przecież łatwiej zmusić do bana z automatu googiela niż poprzez zgłoszenie spam raportu, i jak Wam się to podoba ? sami oceńcie

co by to nie było poznanie tej wiedzy napewno nikomu nie pomoże, ale i zamykanie i usuwanie wątku także, uważam że on jest bardzo wartościowy w takiej formie jak jest, kto wiedział to wie, kto nie wiedział a ma problemy z myśleniem już wie że coś takiego istnieje a jak nie umiesz się bronić to gó..o z Ciebie a nie pozycjoner

Nie przesadzajcie z tym zamykaniem tematow i sianiem paniki, ze teraz kazdy mlodzian rzuci sie linkowac konkurencje przez proxy. Jest mase oznych sposobow mogacych zaszkodzic konkurencji, niektorzy doskonale je znaja, niektorzy nie ale zatrzymywanie wiedzy dla garstki ludzi sprawi tylko tyle, ze owa garstka bedzie mogla bezkarnie owe techniki stosowac. Szerokie upublicznienie sprawi, ze owe techniki przestana dzialac bo albo ludzie zaczna sie przed nimi zabezpieczac albo w koncu same wyszukiwarki zrobia cos w tym kierunku.

Nie zebym cos sugerowal ale czyzby Ci co tak krzycza zeby zamknac temat boja sie, ze te metody przestana dzialac? ;D

Jak ktos chce to i tak znajdzie, chocby na zagranicznych stronach, pomijajac to, ze tak na prawde za wiele konkretow w tym watku nie ma. Jedyny negatywny skutek jaki moze wywolac to zwyczajne zaciekawienie - " 'Jak zbanowac strone konkurencji' - hmm... czyli moze sie da? To ja poszukam jak to zrobic."

Scandall dzieki za przydatny post.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Myślę, że prędzej czy później to proxy, na którym jest mój serwis zostanie zbanowane przez google.

Działa dosyć ciekawie. Wszystkie linki na witrynie są tak konwertowane, że są linkami wewnętrznymi tego proxy. Czyli google sobie po nich łazi... Site na tym proxy pokazuje, że jest tam już jeden katalog katalogów SEO. Czyli można przypuszczać, że w niedługim czasie połowa naszych stron tam trafi i posypią się raporty...

Czy taką trudność dla wyszukiwarek będzie stanowiło rozpoznanie stron (proxy) które składają się z treści innych stron? Wszystkie masowe metody są skazane na szybkie rozpoznanie, o ile tylko wyszukiwarki będą chciały to zrobią z tym porządek. Czym lepsze i więcej stron będzie znajdowało się w proxy tym szybciej będzie w interesie wyszukiwarek "ignorowanie" takich stron.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wszystko zawsze mozna zrobic z glowa albo pojechac na ilosc. Kwestia tego co zajmie wiecej czasu/pochlonie kasy i jak bardzo osoba chcaca nas 'ud***c' jest zdeterminowana w swoim dzialaniu. Nieraz nie chodzi tylko o pozycje w Google ale o osobiste urazy i wtedy nawet nic nie zyskujac ktos moze chciec narobic nam szkod. Pomyslmy jak sobie z calym problemem skutecznie poradzic. Zglaszanie do Google to na pewno jedno z rozwiazan. Blokowanie anonimowych hostow albo dodawanie do contentu strony meta z przekierowaniem na nasza strone czy tworzenie list proxy ktore bedziemy sukcesywnie dodawac - to wszystko tymczasowe polsrodki. Nie mowimy tutaj o duzych serwisach z historia, tysiacami dobrych linkow itd. bo zeby taki serwis wywalic ta metoda to trzeba sie bedzie napocic tyle samo (jesli nie wiecej) co z wybiciem nowej domeny pod dane slowa na podobne pozycje. Co z malymi serwisami firmowymi, oferujacymi jakies niszowe sprawy? Jak zabezpieczac niskobudzetowych klientow z nowymi domenami? Nie mowie tutaj o zapleczach bo to osobny temat (jak ktos bedzie na tyle ambitny aby wywalac zaplecza zeby w konsekwencji wywalic docelowa strone to na prawde gratuluje zaangazowania i marnowania czasu na dzialanie 'od tylka strony').

Podobnie z site hijacking i temu podobnymi nieczystymi zagrywkami (jak chocby to: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=60657).

Nie jestem ekspertem w dziedzinie programowania i zabezpieczen, dla tego sadze, ze kompedium sposobow walki z potencjalnymi atakami bylo by bardzo przydatne a rady typu 'doladuj wiecej linkow' nie sa zadnym rozwiazaniem ;)

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności