Skocz do zawartości

Jak promują sie instytucje pośrednictwa finansowego

Odoakr

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przeanalizowałem sposoby jakimi promują się w Internecie instytucje pośrednictwa finansowego (open finance, expander, efekt)... Co ciekawe:

Na przykładzie OpenFinance

- tylko adwords

- programy partnerskie

- sponsorowane artykuły

- mailing

- brak pozycjonowania (za drogie?)

- brak agresywnej reklamy...

Zastanawiający jest brak pozycjonowania na frazy niszowe long tile - w końcu w tematyce finansowej sporo jest fraz pt: "jak dostać kredyt z małymi odsetkami" itd... Generalnie się nie pozycjonują. Rozumiem, że fraza kredyty hipoteczne, albo kredyt gotówkowy to raczej zabawa w seo z wyższej półki, ale te instytucje chyba na to stać. Czy Adwords może im się bardziej opłacać?

Zastanawiam się co tego typu firmy mogą jeszcze stosować, czego nie zauważyłem?

Macie jakieś doświadczenia, sugestie?

do tego mozna dodac roznego rodzaju banerki zamieszczane to tu to tam ;) Np. w duzych portalach, na stronach stricte biznesowych, na gadu gadu ;) podejrzewam(ale to tylko moje domysly ;) ) ze wejscia bezposrednio z serpow to jest niewielki procent calosci :)

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności