Skocz do zawartości

domena na zaplecze, wchlanialnosc w google

PomozKubusiowi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wielu moich znajomych ktorzy zajmuje sie pozycjonowaniem (to anglicy, amerykanie) pisza ze domeny info sa odgornie traktowane przez google jako spam.

Jakie sa Wasze opinie.

Ostatnio robilem troche stronek na info i np com. Zauwayzlem ze .com szbyciej i lepiej mi sie indeksuje niz info. Kazda strona pod zaplecze to wszystko recznie pisane teksty o uniklanej tresci i wygladzie.

ZAstanawiam sie jednak czy np nie przerzucic sie teraz na domeny regionalne np strona.olawa.pl domena2.waw.pl itd..

Ceny sa podobne jak za info (1 rejestracja 2-3zl, odnowienie ok 25).

Pozycjonuje tylko swoje strony (2), ktore sa oczywiscie serwisami polskimi, wiec moze lepszy efekt bylby gdybym zrobil zaplecze na domenach regionalnych.

Stawiam np po 20-30 stron na 1 ip/ jednego dostawcy. Nie wiem czy rozbic to na wiecej czy mniej..

Ale chyba ma rację - mi akurat - byle opisy GG na com indexnely się szybciej, niz na autorskim i unikatowym skrypcie pewnien serwis ;) Wszystko seo-friendly, ale na info. Są to domeny najtańsze i chyba dlatego.

PS. Wiem, ze mój przypadek to moze być zwykły zbieg okoliczności, ale na innych domenach info tez ciężko z indexacją ;)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

niestety musze powiedziec z obserwacji wlasnych, ze info dostaje po du**e :/ jedna sie nie zaindeksowala w ogole.. druga sie indeksuje ale pozycje jak wahadlo raz w dol raz w top.. nowe subdomeny tak samo.. zrezygnowalem totalnie z info.

jedna z moich domen .info stoi milo w google ale ona ma swoje miesiace ... pozostale dwie kiepsko uwazam ze jednak to sprawa wypromowania strony i tresci dla domen .info jednak bedzie trwalo to dluzej lepiej .com .net

To nawet logiczne, jeszcze jakiś czas temu (rok, 2 lata?) tani info było niemal wyłącznie spamiarnią i stronami pod phishing. Od jakiegoś czasu się to zmienia i na chwilę obecną nie warto inwestować swojego czasu w nowe domeny info.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

A czy w Polskich Googlach lepiej traktowana jest domena *pl od np. domeny *be ? lub np. *it ?

Czy to bez różnicy - w sensie każda dobra prócz info i eu ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności