Skocz do zawartości

Problem spadek z PR=3 na PR=0

peja_internet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem się zapytać czy ktoś się może już spotkał lub wię co jest przyczyną takiego zjawiska że Page Rank strony spadł z 3 na 0.

Dokładniej chodzi o stronę: www.portalikgsm.pl około półtora miesiąca temu zauważyłem że strona ma PR=3, sprzedałem kilka linków, cały czas dodawałem do różnych katalogów, aż do dzisiaj kiedy sprawdzając jej PR jest równy 0, wczoraj sprawdzałem był równy 3, dodam jeszcze że w ostatnim czasie kupiłem kilka domen i zrobiłem na niach przekierowanie na tą: www.portalikgsm.pl

Kolejna rzecz to subdomena a dokładnie samsungomnia.portalikgsm.pl miała PR=2 i również od wczoraj spadła na 0, jeśli ktoś może udzielić jakichś informacji lub wskazówek będe wdzięczny, pozdrawiam

Witam, chciałem się zapytać czy ktoś się może już spotkał lub wię co jest przyczyną takiego zjawiska że Page Rank strony spadł z 3 na 0.

Dokładniej chodzi o stronę: www.portalikgsm.pl około półtora miesiąca temu zauważyłem że strona ma PR=3, sprzedałem kilka linków, cały czas dodawałem do różnych katalogów, aż do dzisiaj kiedy sprawdzając jej PR jest równy 0, wczoraj sprawdzałem był równy 3, dodam jeszcze że w ostatnim czasie kupiłem kilka domen i zrobiłem na niach przekierowanie na tą: www.portalikgsm.pl

Kolejna rzecz to subdomena a dokładnie samsungomnia.portalikgsm.pl miała PR=2 i również od wczoraj spadła na 0, jeśli ktoś może udzielić jakichś informacji lub wskazówek będe wdzięczny, pozdrawiam

Edytuj posta i usuń domeny bo za handlowanie linkami są niezłe kary od google

https://www.autokoncern.pl - po 15 postach stopka dofollow, nie spamuj zostań normalnym użytkownikiem forum o samochodach:)

Prawdopodobnie ktoś Cię zgłosił. :)

Ja za sprzedawanie również miałem ręcznie kasowany PR, ale po jakichś 3 miesiącach PR normalnie wrócił.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Faktem jest że za handel jest wyzerowanie (niektórzy już na allegro mają 0 a nie wiedzą o tym). Handlować trzeba umieć. Jak koleś jedzie to 1 zł za każdy miesiąc i ma na stronie po 70 linków i jest rotacja to nikt głupi nie jest widzi że to handel. LUDZIE :) Google obecnie robi update PR na bieżąco nie ma reguły że tylko handlarz dostaje po łapkach.

U mnie PR przy ostatnim update spadł z 5 na 0 a strona jest naprawde bardzo silna więc nie ma się czym przejmować.

Linków nie dodawałem - jest tylko jeden wychodzący. Podstrony dalej trzymają róznie: PR 4 lub PR 3.

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

A ja takiego powodu nie widzę. Domenę posiadam od lipca i od lipca jest na niej linkme. W tym czasie (kiedy był na niej linkme) strona dostała PR3. Dziwnym by było gdyby ktoś dał stronie z SWL-em PR3 a za miesiąc zabrał PR za SWL-a.

A poza tym pozycjonuje drugą stronę, na której jest również kilka linków w stopce i tam się coś takiego nie dzieję.

Więc jeżeli chcesz pomóc to proszę o zagłębienie się w problem a nie cytowanie popularnych tekstów na forum.

A ja takiego powodu nie widzę. Domenę posiadam od lipca i od lipca jest na niej linkme. W tym czasie (kiedy był na niej linkme) strona dostała PR3. Dziwnym by było gdyby ktoś dał stronie z SWL-em PR3 a za miesiąc zabrał PR za SWL-a.

A poza tym pozycjonuje drugą stronę, na której jest również kilka linków w stopce i tam się coś takiego nie dzieję.

Więc jeżeli chcesz pomóc to proszę o zagłębienie się w problem a nie cytowanie popularnych tekstów na forum.

Nikogo nie cytowałem, a dla ciebie jednak polecam zapoznanie się z podstawami bo takimi wypowiedziami pokazujesz tylko swoją znajomość w temacie.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Adrian88 jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie to nie pisz bo pokazujesz w jaki sposób zdobyłeś AŻ 280 postów.

Zanim napisałem pierwszego posta, solidnie zapoznałem się z treścią forum.

Pozycjonowałem już sporo stron z SWL-ami w stopce. Nigdy nie były to sprzedawane linki i nigdy coś takiego się nie działo, że jednego dnia jest PR 3 a następnego PR 0.

Mam przykładową domenę z 15 linkami w stopce, która ma dwa lata, PR 3 i jest w top 3 na interesujące mnie frazy. Nigdy coś takiego się z nią nie działo.

Znam bardzo dobrze wytyczne googli. Ale z własnych obserwacji i doświadczeń wiem, że co druga lub co trzecia strona ma jakieś linki w stopce. Albo SWL-e albo linki z wymiany ze stronami tematycznymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności