Skocz do zawartości

Zablokowane konto

lutek

Rekomendowane odpowiedzi

Lutek: cos mi sie zdaje ze mogli uznac Twoje kliki za nieuczciwe gdyz np. tylko ktos wchodzil na strone glowna reklamodawcy a nastepnie juz nigdzie nie klikal...bo okazuje sie ze i taka mozliwosc jest.

Ale ja nie mogę być winien tego. Ktoś mógł wejśc tam.. jeden obejdzie całą stronę, a drugi zobaczy, że nie ma nic tam interesującego. Nie mogą za to karać... nie powinni.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wiem, wiem. Ale moze to dla nich jakies kryterium (w koncu jesli przykladowo 99% klikniec jest tylko na pierwsza strone to moze byc podejrzane...tak mi sie zdaje).

Aż strach się odezwać w tym temacie. :shock:

Moją (lamerską) stronkę ponad 70% (wynika ze statystyki) odwiedzających opuszcza w czasie poniżej 2 min czyli najprawdopodobniej oglądają tylko główną stronę po czym szybko zniechęceni moim extremalnym lamerstwem uciekają (fatalny wynik ? czy ktoś ma gorzej ?).

lutek twierdzisz że jesteś uczciwy i nie zauważyłeś w statystykach nic podejrzanego a reklamy dalej się wyświetlają pomimo blokady więc daje to coś do myślenia .................. :shock:

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

lutek twierdzisz że jesteś uczciwy i nie zauważyłeś w statystykach nic podejrzanego a reklamy dalej się wyświetlają pomimo blokady więc daje to coś do myślenia ..................   :shock:

No właśnie nie wiem, czy to, że reklamy nadal się wyświetlają na stronie może coś oznaczać? Czy tak jest zawsze, czy po zablokowaniu reklamy przestają się wyświetlać?

lutek, na forum jakieś kombinacje wyczyniałeś. może jakiś nadgorliwiec zrobił donos na ciebie? W tym kraju wszystko jest mozliwe i juz nie takie rzeczy widziałem. Tym bardziej, że jest tu sporo ludzi, którzy sie po prostu reklamują w adwords.

Jakie kombinacje? Dane jakie zbiera google podczas kliknięcia? To zwykła ciekawość, na dodatek po dłuższej analizie okazało się iż zbieranych jest o wiele więcej danych. Uczestniczyłem w wątkach o oszustwach w AdSense, ale to nie ja je zakładałem, udzielałem jedynie informacji. Poproszę znajomego, aby założył _sobie_ konto na AdSense i po problemie, nadrobie te $200 w kilka dni. EOT.

Co do sprawy z pracownikami google.

Dlaczego miałoby ich nie być? Nokia w Polsce zatrudnia cały sztab ludzi którzy szukają w necie ich oprogramowania, informacji o produkcie, informacji co do tego na jakim poziomie są obejścia zabezpieczeń. Pracuje przy tym mase ludzi. Nie wierze że google patrzy na oszustwa i nic nie robi. Poprawa własnych skryptów to tylko połowa sukcesu druga połowa to prewencja. To forum jest dość znane więc naprawdę zdziwiłbym się gdyby nie było tutaj nikogo z Google. My tu rozmawiamy o pozycjonowaniu ale właśnie dzięki takim rozmową google wie jaką część algorytmów poprawić, co zmienić co już wypłynęło czego jeszcze nikt nie wie. Wiedza na każdym forum które porusza interesy dużego koncernu działa zawsze w dwie strony. Przy okazji tematu nie uwierze że jakieś duże forum nie ma swojego ukrytego forum dla membersów/ludzi zaufanych. To jest normalne, informacja to potężna broń i dlatego nie wszystko może się znaleść ot tak na głównej stronie.

Google musi przechowywać Twoje dane jeszcze przez 2 lata z uwagi na prawo :-) obojętnie czy zablokowali konto bo złamałeś regulamin czy sam przestałeś korzystać. Do Polaków nie ma co pisać maile z zapytaniem wysłałem, raz trafiłem na wiadomość że biura w Polsce zostały zamknięte i w miarę możliwości prosimy napisać w języku angielskim na podany adres. Odpowiedź jednak przyszł po 4 miesiącach (po Polsku). Zgłaszałem także że 2 linki u mnie w Panelu nie działają, dostałem odpowiedź że mają drobne problemy z systemem. OK spoko zdarza się, 2 tygodnie i nic napisałem drugi raz otrzymałem odpowiedź że takiego zgłoszenia nikt nie przyjmował. No to przepraszam bardzo...

pasja:

Co tych pracownikow Google to moze masz racje..jednak i tak wiadomo ze publicznie wszystkie rodzynki dotyczace AdSense nie sa opisywane (z wiadomych przyczyn). Co innego tyczy sie zabespieczen telefonow (tutaj czesto nastepuje wymiana informacji..) a Nokia ma chyba jednak wiecej pracownikow niz taki Google :)

Zreszta moze Google poprostu napisalo sobie kolejnego bocika do wyszukiwania inforacji o swojej wyszukiwarcje oraz AdWords/AdSense i teraz buszuje po forach :P

pozycjonuj.png

AdSenseLab, robot jest za głupi jeszcze na to zato w Polsce zapłacą 1000pln komuś miesięcznie i mają dane każdego kto tylko się wychyli że wie coś więcej o adsense ;-)

Co innego tyczy sie zabespieczen telefonow (tutaj czesto nastepuje wymiana informacji..)

nie zgodze się :P te informacje też nie są udostępniane dla ogółu :mrgreen:

w Polsce zapłacą 1000pln komuś miesięcznie i mają dane każdego kto tylko się wychyli że wie coś więcej o adsense

Jeśli już o kimś takim rozmawiamy, to na pewno nie jest to ktoś

za takie grosze, ale z porządną pensją i pełnymi kompetencjami.

Za duża odpowiedzialność na takim kimś by leżała, zbyt dużo może

G. stracić dobrego wizerunku, by oszczędzać na takim pracowniku.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności