Skocz do zawartości

Problem z danymi we whois

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, mam taki oto problem.

Jakieś 4-5 lat temu współpracowałem z pewną osobą zdalnie (wspólnie robiliśmy strony na zlecenie). Wtedy to chcieliśmy założyć domenę na stronę "firmową". Założył ją wtedy mój ówczesny wspólnik a ja za nią zapłaciłem. Po około roku współpraca się urwała i tak jest do dzisiaj. Co roku odnawiam domenę z własnej kieszeni a kiedy ostatnio chciałem przenieść się do innego rejestratora domen okazało się, że w NASK widnieje ON jako abonent. U rejestratora jestem ja abonentem i co roku to JA płace za domenę. Po tym fakcie postanowiłem dotrzeć do mojego starego wspólnik i dotarłem. Od tygodnia odebrał około 5 z 100 telefonów. I mówi, że już wysłał formularz o zmianę abonenta do NASK a ja robię z siebie debila, dzwonie do nich i okazuje się, że nic do nich nie zostało wysłane. Drugi raz z kolei mówi, że wyśle za 20 min, potem za godzinę i tak nie wysyła mi nic ani im. Co zrobić w takiej sytuacji czy istnieje jakaś możliwość "odzyskania" domeny? Proszę o wypowiedzi w miarę konkretne :-).

ps. Dodam jeszcze, że osoba rejestrując mi tą domenę nie miała ukończonych lat i dopiero od roku jest pełnoletnia.

co to za rejestrator? Czy to nie nazwa.pl? Oni maja jakis dziwny system :D

Jesli jestes u rejestratora abonentem to powinienes do nich pisac zeby zmienili dane abonenta na prawdziwe :huh:

Jak sie nie uda to zawsze mozesz zalozyc opcja na domene i w taki sposob przejac domene :)

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności