Skocz do zawartości

Domena pl czy eu?

goszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym założyć stronę powiązaną z tematyką europejską i się zastanawiam, jaką domenę wybrać. Czy domena .eu będzie przeszkadzała np. w zapamiętywaniu przez gości adresu strony? Z drugiej strony jeśli serwis będzie np. o tematyce powiązanej z krajami Unii Europejskiej przykładowy adres: kraje.eu będzie chyba zapamiętać łatwo? Dodam, że korzystniejsza cena domen .eu odgrywa także jakąś rolę :D

W zasadzie dobrą zasadą marketingu internetowego jeśli chodzi o nazwy domen, jest wykupienie wszelkich możliwych i przydać mogących się końcówek lub ich zastrzeżenie :D

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Dzięki za odpowiedzi :) Na pewno przy dużym projekcie dobrze by było zarejestrować wszystkie końcówki, ale trzeba brać pod uwagę, że dla .eu może być wolna domena a dla pl już nie ;) Dla eu miałbym domenę z jednym słowem, a dla pl musiałbym już myśleć nad czymś dłuższym. Dla większego serwisu mogłoby być korzystne jednak poświęcenie krótkiego adresu .eu dla dłuższego ale dostępnego pod kilkoma końcówkami, ale moja strona nie będzie jakaś wielka - bardziej hobbystyczna. Główne pytanie czy zwykły zjadacz chleba będzie pamiętał dobrze domenę eu? :P

Główne pytanie czy zwykły zjadacz chleba będzie pamiętał dobrze domenę eu? ;)

nie. pytalem sam znajomych, czesc z nich nie wiedziala w ogole ze jest taka koncowka. mowie o przecietnych zjadaczach chleba siedzacych na szej klasie :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Baaaaaaa....

Niektórzy wiedzą tylko o istnieniu domen pl i com...

Sam pamiętam jak kiedyś zobaczyłem adres z .net (jak zaczynałem z internetem...) to jakie dziwne to dla mnie było... Ale wiadomo że rzeczy charakterystyczne, niepospolite łatwiej zapamiętać...

Myśle że .eu wpadnie w głowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności