Skocz do zawartości

Dobry host pod firmową wizytówkę za rozsądną cenę

rozmiar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

chciałbym dowiedzieć się co polecacie pod moje potrzeby: strona firmowa, wizytówka (usługi tłumaczeniowe), obsługa PHP. Strona nie ma jakichś galerii, jest niewielka.

Cena w granicac 150-200 zł brutto? jest realna? - oczywiście jeśli home.pl deklasuje innych moge i tę opcję rozważyć.

Nie bardzo wiem, jaki host (pojemność konta) wybrać z jakim transferem. Wiem, że chciałbym host + domenę .pl. Czy wystarczy mi 1GB pojemności oraz transfer miesięczny rzędu 10GB?

Poproszę o poradę i z góry dziękuję.

Michał

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

Trochę enigmatycznie o tych perspektywach i zaletach dhosting.pl :)

Cenowo, z tego co widzę to półka home.pl...

Oprócz tego dają domeny do serwera za darmo, a i odnowienie nie jest specjalnie drogie.

Tylko nie wiem jaką opcję wybrać. Czy pojemność konta 2GB to nie za mało, szczególnie, gdy na skrzynkę będą przychodzić załączniki?

Trochę enigmatycznie o tych perspektywach i zaletach dhosting.pl :)

Tak jak o Mercedesie czy Bentley-u nie trzeba się rozpisywać :) A na serio, możesz poczytać np. https://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...t=0&start=0 ;)

Tylko nie wiem jaką opcję wybrać. Czy pojemność konta 2GB to nie za mało, szczególnie, gdy na skrzynkę będą przychodzić załączniki?

Zawsze możesz przejść na wyższy pakiet :P

404.tf

Piękne opisowe porównanie ;) - a czy mógłbyś poradzić mi odnośnie pojemności konta i transferu miesięcznego: czy 2-4 GB poj.i 10-15 BG transferu to ilość w zupełności wystarczająca dla małej stronki (10 podstron, głównie teksty)?

Właśnie też doszedłem do podobnej konkluzji ;)

Dokonałem wstępnej selekcji i jeśli mógłbym prosić o fachowe wskazanie, to chyba przestanę już "męczyć kota" i dokonam zakupu:

1. MesterNET, Server Professionall 4GB Websp/20GB transferu (mc) za 105 netto w promocji, z domeną PL LINK

2. dhosting, dKonto Personal 2GB/12,5GB za 149 netto + domena PL za 0 LINK

3. Prohost, Plan Starter, 1,25GB/25GB za 105 netto + domena PL gratis LINK

Jeśli mógłbym prosić o napisanie dlaczego ten a nie inny - jaką ma taką utylitarną przewagę nad innymi

Dziękuję za cierpliwość

Jest to męczenie kota. Każdy ma inny panel, są inne lokalizacje (w jednym przypadku), inne powierzchnie i transfery. W zasadzie podobne są tylko ceny i darmowe pl-ki.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

skoro cena jest podobnam wszystkie opcje mają domeny, to chyba jest jakiś czynnik pozwalający preferoiwać jedną ofertę nad innymi? Czy ma to być jednak lokalizacja w PL?

Nawet najmniejsza pojemność z podanych powinna mi starczyć

Co osoba to inna opinia. Nikt nie da Ci rozwiązania na tacy, bo każdy sugeruje się czymś innym. Pytasz o lokalizacje. Sam sobie odpowiedz na pytanie, czy jest to dla Ciebie istotne, bo dla jednych jest, a dla drugich nie. Np. ja bym patrzał głównie na panel i support oraz gwarantowane uptime. Lokalizacja miałaby dla mnie drugorzędne znaczenie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Zdaję sobie sprawę, że co użytkownik, to inny preferowany hosting. Jestem laikiemm jeśli chodzi o sprawy hostu, dlatego pytam rzeczy dla Was prawdopodobnie banalne.

Po czym poznać, że panel jest dobry? Widziałem ich w sumie kilka w życiu i ten np. w wersji demo na dhosting wydaje mi się zarówno czytelny jak i rozbudowany. Natomiast CPanel chyba trochę mało przejrzysty, ale za to z większą ilością opcji -- To wszystko tylko okiem laika.

Ja bym sugerował, abyś wybierał pomiędzy DirectAdmin a cPanel, ponieważ na tych panelach masz 95% hostingów w internecie, i gdybyś kiedyś chciał się przenieść, to ten panel będziesz już znał no i dużo łatwiej przenieść stronę (tylko robisz upload backupu i trwa to kilka sekund).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności