Skocz do zawartości

google a java script i flash

slawas2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam napisać stronkę, zależy mi żeby była zaindeksowana w google i zastanawiam sie właśnie jakie ograniczenia będą mnie trzymały w związku z możliwymi do zastosowania technologiami

czy robot google zaindeksuje moją stronkę jeżeli będzie ona zawierała jave script czy flasha? ogólnie czytałem nawet że najlepiej jeśli strona jest w HTML 3 ale to dośc stara książka i myślę że już technologia poszła do przodu co nieco.

Prosze o uwagi, względnie jakieś linki jakie mogą wyniknąć ograniczenia względnie jak je przeskoczyć.

Pozdrawiam

Sławek Ś.l

ogólnie czytałem nawet że najlepiej jeśli strona jest w HTML 3 ale to dośc stara książka i myślę że już technologia poszła do przodu co nieco.

Oj, chyba raczej baaardzo stara książka jeśli zaleca się używanie HTML3 ;) 4.01 jest powoli wypierane przez xhtml 1.0, 1.1...

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

google indeksuje jave (jesli zrobisz jakies proste linki) jednak o flashu mozna sobie pomarzyc, bedziesz mial jedna pusta podstrone...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Co do indeksowania stron we flash'u nie bylbym w 100% przekonany, czy googlebot nie przechodzi po linkach z swf-ow. Skoro potrafi zaindeksowac tekst z swf to dlaczego wyciagniecie linkow mialoby nie byc mozliwe? Swf nie moze byc najprawdopodobniej zabezpieczony.

niekiedy ja bym wolał, aby nie indeksowało jawy bez wykonania kodu w niej. efektem są totalnie śmieszne zapytania (w przypadku składaniu linku na podstawie parametru).

Panowie, chyba javascript, w skrocie js, ale bron Boze nie java. Java jest jezykiem programowania a nie jakims dziwnym tworem jak js.

Oczywiście, sorrki, to skrót myślowy. Java i JavaScript to dwie zupełnie inne rzeczy. Wyżej, pisząc "java" cały czas miałem na myśli oczywiście js.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności