Skocz do zawartości

Sprawdzanie pozycji w Google

blublus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem niedawno prosty skrypt do sprawdzania pozycji w Google, wykorzystujący bibliotekę CURL. Skrypt wywołuję dla kilkudziesięciu zapytań w odstępach 2-3 sekundowych. Działało przez kilka dni, a teraz pojawiła się blokada

Przepraszamy,

... ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować.

Ma ktoś pomysł, w jaki sposób mogę obejść ten problem? Będę wdzięczny za wszelką pomoc i sugestie.

Szukałem na tym forum, szukałem na innych i oprócz komentarzy typu "znam przynajmniej kilka sposobów na rozwiązanie tego problemu" nic konkretnego nie znalazłem

Rozwiązania są dwa:

1) Wywołuj zapytania rzadziej

2) Zainstaluj sobie tora, przez którego będziesz wywoływał zapytania co jakiś czas i którego co jakiś czas będziesz restartował, żeby zmienić IP

Nie wiem też, czy nie można uzyskać klucza do API google, który pozwoliłby na wykonywanie częstszych zapytań.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

A co niby ma dać ten tor jak aplikacja siedzi na serwerze i google "widzi" zawsze IP serwera który wysyła żądanie za pomocą CURL, a nie IP kompa usera.

Możesz kombinować z proxy, ale wątpię czy znajdziesz jakieś wystarczająco długo czynne, a już nie zblokowane przez google.

Kolejna opcja to system rozproszony na wielu serwerach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

zrob tak:

napisz soft ktory bedzie sprawdzal pozycje ale w API daj mu mozliwosc zdefiniowania parametrow w URL.

Umiesc ten soft na kilku serwerach i odpytuj np. losowo rozne swoje serwery (ten soft) o pozycje a soft Ci niech zwraca ladnie info i to info pozniej jakos obrabiaj...

Marketing w sieci - da się ?

zrob tak:

napisz soft ktory bedzie sprawdzal pozycje ale w API daj mu mozliwosc zdefiniowania parametrow w URL.

Umiesc ten soft na kilku serwerach i odpytuj np. losowo rozne swoje serwery (ten soft) o pozycje a soft Ci niech zwraca ladnie info i to info pozniej jakos obrabiaj...

sprawdzam ponad tysiac fraz w ciagu godziny za pomoca curla i nie mam zadnych problemow.

jedno ip, odpytywany adres google.pl

Mysle ze w moim przypadku zadzialalo ustawienie losowego ua i referera.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

A co niby ma dać ten tor jak aplikacja siedzi na serwerze i google "widzi" zawsze IP serwera który wysyła żądanie za pomocą CURL, a nie IP kompa usera.

Możesz kombinować z proxy, ale wątpię czy znajdziesz jakieś wystarczająco długo czynne, a już nie zblokowane przez google.

Kolejna opcja to system rozproszony na wielu serwerach.

Przecież tor jest pewnego rodzaju proxy (tylko takim rozproszonym :lol: ) jezeli wysyłać by zapytania z CURL-a przez siec TOR to na pewno widziany by był przez google ostatni wezeł a nie komputer na którym jest oprogramowanie. Inna sprawa ze tor jest wolnyyyyyyyy. I kilka innych problemów technicznych raczej nie ulatwiają tej metody.

Przykład systemu rozproszonego (w duzym skrócie myslowym ) :

<?

echo(get_file_contents("https://www.google.com/search?q=".base64_decode($_GET['cos']));

?>

Inna sprawa ze IP nie koniecznie musi być aż tak ważny , może wazniejsze jest sposób w jaki sie odpytuje, jak czesto czy są klikniecia itp.

Dodam, że bardzo ważną rolę odgrywa IP serwera z którego się skrypt łączy, i tak na niektórych serwerach można odpytywać na okrągło (w pewnych granicach) a na niektórych już np. po 100 zapytaniach na dobę pada ban. Jeśli ktoś nie ma za dużo serwerów, można do tego wykorzystać darmowe, dziś większość z nich obsługuje funkcję curl, a dzięki temu zyskujemy dodatkowy adres IP.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

To ja się jeszcze podczepię pod temat.

Standardowo Google wyświetla 10 wyników na stronę, możemy jednak dodać parametr w GET typu num=100 i pojawi się nam 100 wyników. Moje pytanie to - czy wyświetlenie 100 wyników traktowane jest też jako JEDNO ZAPYTANIE?

Jak robicie w swoich skryptach? Pobieracie od razu 100 czy kolejne strony po 10?

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności