Skocz do zawartości

Jaki CMS pod strony firmowej.

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

autorskie rozwiazania nie zawsze sa dobre. np firma zarabia sobie ok 3 tys miesiecznie, a zrobienie strony wyceniono na 40k pln. wiec nie zastanawiajac sie poszly w ruch darmowe cms i powstala za lacznie 2 tys [grafika + modyfikacje]. i nie widze sensu w upieraniu sie ze musi byc autorski, ze lepszy, ze nie ma dziur,itd bo dlugo szukalem i ciezko znalesc fime ktora na prawde zna sie na rzeczy i nie chce przecietnych rocznych zarobkow za prostego cms.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

MMP Windows ma to do siebie, że jest dziurawy :> typo3 historii miał dziury i pewnie będzie je miał w przyszłości jednak jest to akceptowalne.

Maximus Marius https://typo3.org/about/sites-made-with-typo3/ czyli 8680 zgłoszonych czyli < imo mniej niż 1% stron jednak po policzeniu to i tak mało jeśli mamy porównać do joomla lub wp.

MMP jeśli chodzi o firmę która nam wszystko ogarnie to jest jeden problem $$$$ to duży problem :) Qbexus ma racje minimalizacja kosztów rok pracy na takim systemie i mamy pewność ze stać nas na coś większego, firma lub inny cms albo zostajemy na tym co mamy.

Brizu jak możesz podaj przedział budżetu jaki chcesz wydać na stronę+sklep a postaramy się doradzić co będzie bezpieczniejsze i efektowniejsze.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Ja bym był za Drupalem/Joomla + modyfikacje a to dla tego że koszt bedzie niższy niż w przypadku autorskiego CMSa, kolejna sprawa to masz dostęp za darmo do wielu modułów i dostep do wsparcia w postaci milionów użytkowników.

Ale zaznaczam że bez modyfikacjai jakiegoś dobrego programisty się nie obejdzie.

Może ktoś nie zrozumiał tu nie chodzi o koszty i nie chodzi mi o stronę za 600pln. Chodzi o profesjonalną stronę dla poważnej firmy gdzie można przeznaczyć taką kwotę jaką trzeba. Jaką nie wiem. To też zależy co mi za proponuje firma wykonująca zlecenie. Myślę że za to co chcę (bez sklepu, wszystko na standardowych modułach skryptach ) sama robota programisty to do 1-2k. Druga sprawa to grafik bo nie chcę czegoś nieładnie złożonego i bez jakiegoś polotu. Myślę że graficzna strona to też 1-2k. Tak więc jak dla mnie to 2-4k przedział wychodzi. Oczywiście jak mi firma pokaże swoje projekty i mi się spodobają to też kwota rzędu 5-7k by się znalazła ale... odwiedziny strony to około 60 osób odwiedzających witrynę na miesiąc. Czy wy wydali byście 10k na stronę którą odwiedza 60 osób miesięcznie? My raczej traktujemy stronę jako wizytówkę. Pytam się tylko czy lepiej robić coś na standardowym CMS-ie ( czego ja jestem zwolennikiem ) czy zdecydować się na jakiś CMS autorski firmy wykonującej zlecenie.

Z rozmów jakie prowadziłem z firmą z Wrocławia wycenili mi taką stronę jak chce na około 8 tyś złoty. Ale jest to agencja reklamowa i widziałem raczej że zajmują się tworzeniem stron tryskająca grafiką a mi to nie jest wcale potrzebne.

Potrzebny mi jest natomiast w miarę elastyczny system do którego mogę dodawać nowe produkty usługi i inne rzeczy które mi wpadną do głowy.

To tak poprawiłem to co ma byc na stronie czyli:

https://www.orlikcemar.pl/test/drupal/

Co do sklepu to jak już napisałem narazie odwlekamy go w czasie bo nie jest to priorytet.

Swoją drogą to niech mnie ktoś oświeci dlaczego sam sklep ma być taki drogi skoro skrypty do sklepów kupuje się po jakieś 600-1000 plnów.

Ale to mało ważne.

Co musi zawierać strona:

- W pełni edytowalne Menu główne Gdzie mogę dodawać nowe pozycje, nowe menu, nowe grupy produktów.

- Musi mieć opcje powiększania czcionki ( AAA ) dla całej strony.

- Artykuły muszą być w miarę łatwo edytowalne. Dla pań ze znajomością worda.

- Musi być Search zawartości całej strony

- Do newsu musi być opcja utworzenia galerii takiej żeby pani miała przycisk 'utwórz galerię','wgraj zdjęcia' itd. Do zdjęć możliwość wstawiania komentarzy. publikacja komentarzy po zaakceptowaniu przez administratora

- Strona musi posiadać moduł sprawdź stan zamówienia. Wpisuje się nr zamówienia i hasło (dostarczone faxem wraz z potwierdzeniem zamówienia) Otrzymuje się informacje o stanie zamówienia. Szczegóły:

https://www.orlikcemar.pl/test/drupal/node/33

Co do bezpieczeństwa nie będzie tam żadnego wklejania linków,zdjęć, i innych rzeczy przez userów. Userami będą tylko pracownicy naszej firmy a konkretnie ja i 2 panie po marketingu czyli ze znajomością worda i powerpointa. Myślę że to znacząco ograniczy możliwość zaszkodzenia jakoś mojej stronie skoro wszystko co się da będę chciał pousuwać.

Napiszę może jeszcze dlaczego nie chcę CMSa napisanego przez kogoś. W razie zwinięcia firmy lub wyjazdu programisty który pisał naszą stonę mamy lipę bo nikt nie dojdzie jak to jest napisane. Obydwa przypadki sprawdzone i przećwiczone.

Jak narazie chyb jednak wychodzi że jednak darmowy CMS.

Brizu.

Tibia Libera Serwer Społeczności Polskiej na Liberze

Jeśli chodzi o sklep to sprawa wygląda tak: możesz mieć sklep za < 1k ale system będzie miał z góry określone założenia i ciężko będzie go przystosować do innych funkcji. Sklep zrobiony lub wdrożony przez jednego autora daje znacznie większe pole do popisu jeśli chodzi o przedstawianie produktów. Przykładowo odpowiedni system można zorganizować tak, że dodając produkt do jednego magazynu możemy go wyświetlać na stronie lub na allegro lub dodać go do wymyślnego programu partnerskiego albo wszystko naraz.

Odnośnie założeń strony to dla typo3 problem będzie z:

- Do newsu musi być opcja utworzenia galerii takiej żeby pani miała przycisk 'utwórz galerię','wgraj zdjęcia' itd. Do zdjęć możliwość wstawiania komentarzy. publikacja komentarzy po zaakceptowaniu przez administratora

Dokładnie chodzi o news + galeria w której każde zdjęcie może być komentowane. Jeśli można trochę zmienić ten punkt założenia to koszt strony wyniesie: 1k-2k + cena grafika + cena za sklep. Oczywiście zależnie od wykonawcy ponieważ większość firm używających typo3 bierze 5k w górę za wizytówkę :>.

"Co do bezpieczeństwa nie będzie tam żadnego wklejania linków,zdjęć, i innych rzeczy przez userów. Userami będą tylko pracownicy naszej firmy a konkretnie ja i 2 panie po marketingu czyli ze znajomością worda i powerpointa. Myślę że to znacząco ograniczy możliwość zaszkodzenia jakoś mojej stronie skoro wszystko co się da będę chciał pousuwać." <- tu już się nie zgadza bo będzie możliwość komentowania czyli wysyłania zapytania do bazy przez usera.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Napiszę może jeszcze dlaczego nie chcę CMSa napisanego przez kogoś. W razie zwinięcia firmy lub wyjazdu programisty który pisał naszą stonę mamy lipę bo nikt nie dojdzie jak to jest napisane. Obydwa przypadki sprawdzone i przećwiczone.

Trafiłeś na jakieś specyficzne przypadki. Jeżeli jest to na prawdę mały cms, wizytówka tak jak piszesz to praktycznie każdą osoba z podstawową wiedzą nt. php(przyjmując że w tej tech. zostało to wykonane) mogła by dostosować Wasz CMS do większych wymagań.

Ja posiadam dwa sztandarowe produkty cms i sklep które sprzedaje dostosowując do potrzeb klienta, kod jest zawsze otwarty, istnieje dokumentacja systemów. Kolejne zmiany w systemach lecą do mnie, albo do innych firm/programistów i nikt jeszcze się nie skarżył że jest uzależniony od jednej firmy.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Ja to widzę tak: autorski cms wielkie tak jeśli

1. zostanie nam polecony przez kogoś zaufanego

2. z góry określone założenia nigdy się nie zmienią

MMP co się dzieje jeśli klient prosi o stworzenie modułu, który trzeba stworzyć od podstaw? zapewne pobierasz całą kwotę za projekt, wdrożenie. W większości darmowych cms'ów ten problem jest minimalizowany ze względu na bardzo dużą ilość wtyczek/modułów i cena wdrożenia modułu do strony jest dużo niższy niż zlecenie stworzenia nowego modułu firmie z autorskim cms'em. Tak z ciekawości pytam możesz zdradzić ile mniej więcej wyniesie koszt stworzenia takiej strony jaką chce założyciel tematu?

- - - -

Dlatego zamawiając oprogramowanie zastrzegasz sobie, że ma być napisane w architekturze MVC przykładowo z wykorzystaniem frameworka Kohana. Jeśli będzie tak napisane to każdy programista znający się na swoim fachu bez problemu poradzi sobie z tym oprogramowaniem....

Tak na marginesie to każde oprogramowanie napisane jest przez kogoś ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Joomla a pod sklep oscgold i wystarczy niewiele zmian a funkcjonalność i obsługa jest na poziomie wielu "szyjacych na miare" jak nie lepsza.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

@DreamStudio zawsze trzeba coś dopisać, tutaj choćby stan zamówienia. Jeżeli było by to coś na prawdę unikalnego, np. połączenie systemu z operacjami NASA na księżycu to wiadomo że kwota będzie wyższa za wdrożenie niż przykładowy stan zamówienia który mógłby być wykorzystany w kolejnej wersji CMS(sklep ma taką funkcjonalność od podstaw). Poza tym jak funkcjonalność jest na prawdę ciekawa to nei mam problemu by sprzedać odpowiedni moduł klientom którzy już korzystają z mojego CMS'a/Sklepu jeżeli wiem że im się przyda.

Jeżeli wiem że mogę coś sprzedać w X kopiach to będzie to tańsze niźli rozwiązanie stricte dedykowane(takimi rozwiązaniami są głównie integracje systemu z autorskimi aplikacjami okienkowymi za pomocą różnych protokołów).

> Tak z ciekawości pytam możesz zdradzić ile mniej więcej wyniesie koszt stworzenia takiej strony jaką chce założyciel tematu?

W wypadku czegoś tak prostego to kwota za aplikację to m/w 1.5k - nie licząc designu, ale tutaj rozmawiamy o aplikacji. Czas wdrążenia to 2 godziny.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności