Skocz do zawartości

Ceny zapleczówek

Orish

Rekomendowane odpowiedzi

kiedys szukalem informacji na ten temat i znalazlem portfolia gdzie ceny oscylowaly w granicach 50 zł.

Nie mówię o parserach wiki jak koledzy wyżej deklarują się za 7o groszy :D

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może przypomnę, co pisałem:

jakiś gotowy cms, unikalny szablon, 5-10 podstron wypełnionych treścią, nietrudna tematyka
Nie napisałem, że content unikalny i napisany ręcznie (a nie żadna mieszarka). Wydało mi się to oczywiste.

Jeszcze nie widziałem, żeby cena 1000-znakowego tekstu zeszła poniżej 2 zł, zazwyczaj jest to 3-5 zł. Przy 12 podstronach sam content jest to więc minimum 24 zł, a gdzie reszta?

@FiKaS to Twoja cena? jezeli tak to zamówię u Ciebie 10 kategorii artów, każdego po 13 sztuk, da to 130 unikalnych artów każdy po minimum 1k znaków, w kazdym wrzucisz mi minimum 3 podane frazki z powiedzmy 4-6 dostepnych, pisanych, a nie robionych generatorkiem i zapłacę 100 zł brutto po sprawdzeniu tych tekstów na oryginalność, nawet nie będziesz musiał dorzucać gratisowej domeny info i nawet nie będziesz musiał wrzucać tego w darmowy szablon... pasuje? art Ci wyjdzie po 0,77 :D to i tak więcej niż wychodzi z tego Twojego posta ;)

edit: literki

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wszystko zależy jakie to ma byc zaplecze unikalne-treściowe czy spamerskie ,bo Spamerskie to faktycznie za 1 zł mozna zrobić

Natomiast jeżeli chodzi o zaplecze treściowe to już inna sprawa , bo takie zaplecze to nie jest jakiś syf tylko strona oparta o konkretną unikalna treść ,a w takim wypadku trzeba się liczyć z następującymi kosztami

-Za jeden unikalny artykuł 1000-1200 znaków trzeba zapłacić min 2,5 zł

-zrobienie grafiki min. 100 zł

- koszty własne XXX - różnie to bywa .

Dlatego dużo bardziej opłaca się kupić artykuły ,a resztę zrobić samemu.

W każdym razie mi się bardziej opłaca napisać 15 artykułów za 40 zł niż marnować czas w robienie grafiki oraz zajmować się innymi mało opłacalnymi czynnościami

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

jeżeli więc Ci ludzie czytają to forum, to prosze o kontakt na PW zarobicie dodatkowe pieniądze, dorzucę nawet extra 10 zł brutto za wykonanie zlecenia w 48h :] czyli aż 110 brutto za to co napisałem wyżej :]

jak ktoś jest chętny, a nie pracuje dla FiKaS'a, też zapraszam ;)

edit: sorki za EOT i prosze o niekasowanie tego posta, przy okazji pomoże to zweryfikować to czy faktycznie ktoś pracuje (porządnie) za takie pieniądze :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@FiKaS to Twoja cena? jezeli tak to zamówię u Ciebie 10 kategorii artów, każdego po 13 sztuk, da to 130 unikalnych artów każdy po minimum 1k znaków, w kazdym wrzucisz mi minimum 3 podane frazki z powiedzmy 4-6 dostepnych, pisanych, a nie robionych generatorkiem i zapłacę 100 zł brutto po sprawdzeniu tych tekstów na oryginalność, nawet nie będziesz musiał dorzucać gratisowej domeny info i nawet nie będziesz musiał wrzucać tego w darmowy szablon... pasuje? art Ci wyjdzie po 0,77 ;) to i tak więcej niż wychodzi z tego Twojego posta ;)

edit: literki

To ja za te 130 artykułów da 150 zł . Jeden artykuł ma mieć 1000-1200 znaków ,i każdy ma byc pisany z osobna bo nie chodzi tutaj o pseudo unikalny bełkot

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Jeśli chodzi o instalację skryptów czy też przygotowanie prostej statycznej strony, robię to sama. Co do domeny, stawiam po kilka stron w subdomenach - zazwyczaj każda to zaplecze pod zupełnie inną stronę - wykorzystując gotowe darmowe skórki lub też autorskie, jeśli pasują chociaż trochę do tematyki. Nie są to więc wysokie koszta (tylko opłata za domenę i hosting), więc napiszę tylko o kwotach za przygotowanie contentu.

Za 2500 znaków (łącznie ze spacjami) autorskich tekstów płacę od 15 do 20 zł w zależności od stopnia trudności i tego jak dużo trzeba poszperać w necie czy książkach, aby opracować dany temat. Na jedną zapleczówkę zazwyczaj przeznaczam od 60 do 100 zł, chociaż niektóre wymagają regularnych aktualizacji, więc jest to po 50-70 zł miesięcznie. Jeśli dany temat mnie interesuje i mam akurat trochę wolnego czasu, sama piszę teksty na strony.

Takie gadanie jest bez sensu. Zalezy jak ktos umie szukac i negocjowac cene. Jak ktos sie postara i pomysli to moze te strony miec zrobione za darmo, z calkowicie unikalnym content'em i masa swietnych artukulow. I jak ktos mysli, ze pisze glupoty to znaczy, ze malo jeszcze widzial rzeczy w internecie.

Duzo osob tutaj juz za dlugo siedzi w branzy i mysli, ze jest to dla kazdego oczywiste co to precel, qlweb itd. Dla wiekszosci internautow sa to normalne strony i nie maja pojecie ze sluza one do pozycjonowania.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Takie gadanie jest bez sensu.

Takie czyli jakie? Do czyich wypowiedzi się w tej chwili odnosisz?

Dla wiekszosci internautow sa to normalne strony i nie maja pojecie ze sluza one do pozycjonowania.

Tak właśnie jest, ale jak to się ma do tematu cen zaplecza?

Tak właśnie jest, ale jak to się ma do tematu cen zaplecza?
Chyba w ten sposób, że są sposoby na to, by zrobić zaplecze za darmo, albo bardzo małym kosztem.
Jak ktos sie postara i pomysli to moze te strony miec zrobione za darmo, z calkowicie unikalnym content'em i masa swietnych artukulow.
Dokładnie w ten sposób można tworzyć pełnowartościowe strony, z unikalnym contentem, przykładem mogą być różnorakie konkursy, nagrodami można wiele zdziałać, nie koniecznie muszą być to laptopy.

Bardzo dobrym zapleczem mogą być serwisy społecznościowe, troszkę większy koszt, ale mamy większy zysk w przyszłości.

Komentarze, mogą tworzyć pełnowartościowe serwisy, komentując bieżące informacje, produkty... a są za darmo. Przykład portal z opiniami o aparatach cyfrowych itp.

Fora internetowe, itp. przykładów można tu mnożyć.. a ceny tak szerokie jak cały internet ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jasne...

Tylko żeby ktoś pisał komentarze/posty na forum to musi na nie wejść...

Żeby wszedł to trzeba je wypozycjonować.. żeby to zrobić trzeba mieć zaplecze...

A na konkursy to trzeba mieć od pierona kasy i za tyle to można sobie już jakieś aplecze zrobić... i to lepsze niż owijanie w bawełne aby tylko post był...

Tak jeśli myli się pojęcia, ja nie mam na myśli zaplecza jako strony pod swl-a, a jako strona tematyczna do pozycjonowania strony docelowej, gdzie takie zaplecze jest w pełni wartościową stroną.

mieć od pierona kasy
Zależy od tematyki, ale nie są to duże pieniądze, np ksiażka za 30zł, pendrive za 15zł.. jeśli ktoś myśli poważnie o zapleczu to nie są wcale wielkie pieniądze. No ale jeśli ktoś ma na myśli "zaplecze" jako opisy gg pod systemy to koszt 5zł ;)
Żeby wszedł to trzeba je wypozycjonować.. żeby to zrobić trzeba mieć zaplecze...
Od czegoś trzeba zacząć, ale jak się nie chce to można kupić jakiś serwis..

..ale jak by na to nie patrzeć wszędzie trzeba inwestować.

niż owijanie w bawełne aby tylko post był...
Tego nie rozumie, jakaś aluzja?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności