Skocz do zawartości

Zakup domeny której mija termin?

stu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Przyłączam się do pytania, chcę wykupić domenę która kończy się w grudniu. Jest to domena .com, z tego co wiem to nie da się wykupić opcji na domeny com.

https://www.google.com/search?hl=en&q=b...mp;aq=f&oq=

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Mam takie dwa pytanka...

Podczas sprawdzania jakiejś domeny w WHOIS, wyskakują zazwyczaj 3 daty: created, last modified, option created.

1) Co oznacza data last modified?

Data wprowadzenia ostatnich modyfikacji (nie pamiętam, czy przedłużenie domeny aktualizuje tą datę, chyba tak) takich jak zmiana adresów DNS, zmiany w danych kontaktowych.

2) Czy jeżeli domena wygaśnie i przejmie ją ktoś inny, to czy data created się zmieni?

Przejmie przez "opcję na domenę" czy przejmie po wygaśnięciu i wyjściu z kolejki? W drugim przypadku dana "created" na 100% się zmieni, w przypadku użycia przejęcia z użyciem "opcji na domenę" nie mam pojęcia.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności