Skocz do zawartości

Śmieci w G

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna czytam nie tylko na tym forum o zaśmiecaniu netu, spamowaniu, masowych zapleczach. Wielu piszących mówi ze z tego powodu robi się wielki śmietnik w wynikach i że przez spamowanie Googla nie można znaleźć dobrych informacji, bo są same śmieci.

Sam nie raz szukam czegoś w G i jakoś nie wydaje mi się ze w topach pokazują się śmieci, może się mylę.

Dlatego mam do was prośbę może byście podali tu lub mi na pw jakieś przykłady śmieci pojawiających się w topach na konkretne zapytania??

chodzi o umiejętne wpisanie i sformułowanie stwierdzenia by móc znaleźć to czego szukamy.

Mam dużą styczność z ogolnodostępnymi komputerami i zawsze mam dużą zabawę kiedy widzę frazy jakie ludzie potrafią wpisywać w Google.

Pozdrawiam

Ja pamietam jak kiedys podpatrywalem kolezanki z uniwerka jak szukaly jakiegos wydzialu na akedemii rolniczej w szczecinie :P namietnie przegladaly jakas strone zaparkowana na parkingu :) (akurat z palca wpisaly bledny adres) Oczywiscie dla kazdego z nas juz na pierwszy rzut oka widac ze to nie jest zadna porzadna stronka tylko zwykly parking, w dodatku bez tematycznych linkow (no chyba ze akurat uczelnia by sie reklamowala) - dziewczynom to jedna nie przeszkadzalo i naklikaly troche tych platnych linkow tam umieszczonych :) No i cos w tym chyba jest, ze wystarczy zeby stronka na pierwszy rzut oka nie wygladala jak jakiegos go**o wygenerowane automatem, bez polskich znakow, bez szablonu, grafiki i ludzie zaczynaja po nich chodzic w poszukiwaniu informacji

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności