Skocz do zawartości

Spory serwis, subdomeny... czy nie...

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wracając do tematu - poszukam czegoś takiego - jak tylko znajdę to się podzielę. Chodzi  o httacess na subdomeny. (chyba że jakaś mądra głowa coś na szybko wyskrobie i postanowi się podziele

Madra glowa mowisz? ;)

Nie wiem czy dobrze zrozumialem manuala (https://httpd.apache.org/docs-2.0/mod/mod_rewrite.html) ale cos takiego powinno dzialac:

RewriteCond %{HTTP_HOST} (.*).domena.pl$

RewriteRule (.*) /subdomena.php?plik=$1&subdomena=%1

Odrazu mowie ze nie znam sie na tym calym mod_rewrite ;)

pozycjonuj.png

Adsense :-) każda propozycja jest warta uwagi,

ja też metodą testów poznaje możliwości ustawień w httaces.

Można powiedzieć że znajomość tych ustawień dla pozycjonowania to jak wiedza co to są metatagi.

Dlatego ciesze się że z dnia na dzien wiem coraz więcej na temat możliwości po stronie serwera.

Choć nie ukrywam że postawienie własnego serwera daje dopiero możliwość zobaczenia co to są cuda na kiju.

Jak go postawiłem tak plułem sobie w twarz że nie zrobiłem tego 2 lata temu z drugiej zaś strony pocieszam się faktem że jest jeszcze spora część branży która niema nawet w 10% pojęcia dlaczego ich strona www się wyświetla w internecie.

A tak wtrące wątek to może ktoś z branży :-) jest zainteresowany anglojezyczną wersją słowa pozycjonowanie. Sprzedam za wartość 3 domen.

domenkę positioning.pl z arch. wynika że w sieci od 99 roku.

Choć nie ukrywam że postawienie własnego serwera daje dopiero możliwość zobaczenia co to są cuda na kiju.

A juz napisanie wlasnego serwera HTTP to dopiero sa cuda ;) Kiedys sie zastanawialem sie nad napisalem prostego ale czasu nie mialem ;) Wtedy to sobie mozesz pokombinowac dopiero ;)
pozycjonuj.png

Adsense tak dokładnie tylko ogranąć to wszystko może być ciężko - ja już dzisiaj chciałbym mieć 6 rąk. Bo pomysłów mam sporo.

Pozycjonowanie obecnie nie jest kwestią trudną - pozostaje tylko pytanie czy robić to na 2 rączki i się bujać czy dawać coś na zewnątrz.

To 2 rozwiązanie niesie za sobą pewne ryzyko.

Dzisiaj mógłbym odpalić drugiego linkora,linkuja w lepszym wydaniu pytanie brzmi tylko czy warto ?.

Uważam że nie, lepiej jak ma się kase wciągnać w to tylko siebie i mieć nad tym pełną kotrolę a efekty i tak są wystarczające.

Bo z doświadczeń bo obecnych systemach wiem że ludzie z zewnątrz tylko ssają i rozpierniczają takie systemy, nie chce globalizować, bo nie wszyscy ale spora częśc osób tak. A i jeszcze te jęki itd.

Ogólnie jestem przeciwny takim wymianą ale to tylko z powodu że wychodzą na zewnątrz i pewna grupa ludzi nie potrafi ich uszanować i odpowiednio wykorzystać.

Ale wracając do tematu :-) bo staram się nie odbiegać lecz nie wychodzi.

Warto zdobywać nową wiedzę choć nie zawsze jest na to czas.

mozna najpierw zrob subdomene news :)

potem w niej wstaw .htaccess o tresci:

RewriteEngine On

RewriteRule ^([0-9]) ../index.php?name=News&file=article&sid=$1

nie wiem jak z tym "../" przed index bo nie robilem jeszcze tak chyba ze mozesz przypisac ta subdomene news na ten sam katalog co ma domena wtedy na bank bez tego ../ bedzie smigac

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

• 4 tygodnie później...
Tzn. NEOSTRADA z Dynamic IP - restart modemu co 15 min - przydzielenie nowego IP, autmatyczna zmiana wpisu w DNS, DNS restartowany co 15 min.

Wtedy serwis miałby co 15 min inne IP - co za tym idzie ggbot w różnym czasie odwiedza subdomeny i dostaje je na różnych IP.

no sprytnie..

ale jeśli po kilku cyklach googlowi zachce sie odwiedzic strone x na ip X, a na serwerze będzie ustawiona strona Y o ip Y. To dla niego podana strona nie będzie już istniałą.

I co wtedy?

Czy takie linki będą w ogóle cokolwiek warte? Jeśli on je zliczy raz , a za każdym następnym razem dostanie kod błedu?

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności