Skocz do zawartości

Pozycjonowanie dla początkujących w Google

Sezuza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stworzyłem sobie stron: www.NiezaleznyDoradcaFinansowy.pl. Strona jest utworzona w kreatorze dostępnym na home.pl. Niestey, już widzę pewne braki - trudność z edycją kodu (nie mogę np. korzystać z wymiany linków).

Na chwilę obecną poustawiałem tytuły stron, poumieszcałem trochę słów kluczowych na stronach.

Co teraz powinienem zrobić?

Myślę o napisaniu strony od nowa - aby miec np łatwy dostęp do kodu.

Aha - dodaję stronę też w www.linkiseo.pl.

Dzięki za pomoc.

Sebastian

PS Preezcytałem ostatnio, że dobrze mieć podlinkowaną stronę z podobnymi stronami tematycznymi. Może załatwić sobie 4 dodatkowe serwery i nawiązać połączenia między moją WWW, a "jakimi" pomocnymi?

Co proponujecie?

Witam.

Źle się wyraziłem... Stronę mam już zoptymalizowaną (poczytałem w ciągu ostatnich tygodni sporo..)

Teraz wg mnie powinienem stworzyć sobie zaplecze stron pod swoją główną, którą chcę pozycjonować.

Powiedz mi, czy dobrze zrozumiałem teorię (ewentualnie gdzie znajdę to wytłumaczone najlepiej)

- mam stronę, którą będę pozycjonował

- muszę zakupić serwery z osobnymi IP lub serwer i kilka IP dla domen wspomagających

- strony wszystkie muszą być tematycznie zbliżone

- na stronach wspomagających zakłądam linki, które w nazwie mają słowa kluczowe, wg których chcę pozycjonować główną stronę. Te linki przenoszą mnie do głównej strony

Spotkałem się jeszcze z opinią, aby główna strona składała isę z jednej strony, zaś cała reszta była na podstronach na innych IP, na zasadzie, że jednak podstrona = inna domena na innym IP. Np. moja strona to www.niezaleznydoradcafinansowy.pl. I tam mam np link "kontakt", czy też "Oferta". I powinienem ją przerobić (główną stronę tak), aby zostawić tylko główną, zaś "kontakt" umieścić gdzie indziej, Ofertę umieścić gdzie indziej itp

Możesz mi powiedzieć, które rozwiązanie jest dobre?

- mam stronę, którą będę pozycjonował

- muszę zakupić serwery z osobnymi IP lub serwer i kilka IP dla domen wspomagających

- strony wszystkie muszą być tematycznie zbliżone

- na stronach wspomagających zakłądam linki, które w nazwie mają słowa kluczowe, wg których chcę pozycjonować główną stronę. Te linki przenoszą mnie do głównej strony

Tak jest najlepiej...jednak nie musi to byc jedna domena zapleczowa jedno ip, moze byc kilka, kilkanascie stron zapleczowych na jednym ip. Tematycznosc jest najlepsza ale jak to bedzie link ze strony nie powiazanej tematycznie tez jakąś moc przekaze.

Oczywiscie linki mozesz tez zdobywac z katalogow pisac artykuly w precel pages itp

Spotkałem się jeszcze z opinią, aby główna strona składała isę z jednej strony, zaś cała reszta była na podstronach na innych IP, na zasadzie, że jednak podstrona = inna domena na innym IP. Np. moja strona to www.niezaleznydoradcafinansowy.pl. I tam mam np link "kontakt", czy też "Oferta". I powinienem ją przerobić (główną stronę tak), aby zostawić tylko główną, zaś "kontakt" umieścić gdzie indziej, Ofertę umieścić gdzie indziej itp

Nigdy nie spotkalem sie z opinia ze strona ktora chcesz wypozycjonowac ma byc porozbijana na rozne ip...nie widze w tym zadnego sensu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności