Skocz do zawartości

Pozycjonowanie forum

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem nowe forum. ma silnik phbb3 i on sam jakoś generuje słowa kluczowe.

Na poczontku forum leżało puste, aż zobaczyłem że jest na pierwszej stronie wyszukiwania "forum numizmatyczne" .

gdzieś od 1 tygodnia jest na nim pisane i spadło na 8 strone.

jak zrobić żeby Forum było na pierwszej stronie wyszukiwania.

Wiem że katalogi, ale czy możec ktoś wkleić linki do nich.

Może ktoś mi powiedzieć czy opis i słowa kluczowe są dobrze dobrane, Forum jest o tematyce numizmatycznej

www.forumnumizmatyczne.fsl.pl

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chopie - jak Twoja strona ma być pierwsza skoro nawet 1 backlinka nie masz nie mówiąc już o sajcie równym 1 ;) Zacznij od katalogów > https://www.katalogiseo.info/ i pisz artykuły do precli. Dotychczasowa 1 pozycja była wynikiem FSB - nic więcej.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja nie moge wklejać linków bo to jest darmowe forum i nie mam dostępu do serwera

Nie musisz u siebie wklejać linków, chodzi o to aby linki z innych serwisów (np. katalogów) prowadziły do twojego forum.

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zacznij od przyklejonych tematów w dziale dla początkujących i nie wychodź z niego, dopóki wszystkich nie przeczytasz.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Tak robie.

W moim starym forum też tak robiłem (one ma już ze 3 miesiące) i wyskakuje że mam zero backlink google i ze 70-backlink yahoo.

1.Dlaczego yahoo przyznaje mi backlink, a google nie

2.Wymieniam się linkami z róznymi stronami, ale to nic nie daje

3.Zrobiłem temat na forumowisko.pl "Forum numizmatyczne" i wkleiłem tam swój link. Ten temat jest wyrzej w google niż moje forum

Tak robie.
1.Dlaczego yahoo przyznaje mi backlink, a google nie

Gdybyś tak robił, to byś się nad tym nie zastanawiał

2.Wymieniam się linkami z róznymi stronami, ale to nic nie daje

3.Zrobiłem temat na forumowisko.pl "Forum numizmatyczne" i wkleiłem tam swój link. Ten temat jest wyrzej w google niż moje forum

Nad tym też.

Po raz może już setny na tym forum, ale napiszę:

1 google nie pokazuje większości linków

2 na efekty wymiany należy poczekać

3 na zmianę tej sytuacji trzeba zapracować

Jeśli myślisz, że Twoje forum w kilka dni będzie w top na jakąś tam frazę to się mylisz.

Nie przesadzajmy.

Dla przykładu : Forum numizmatyczne

https://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...zne&spell=1

Nie widać dużej konkurencji, więc nie powinno być ciężko.

Do autora. Zanim zacznij pozycjonować skończ modyfikować forum. Nic ciekawego bynajmniej na dzień dzisiejszy.

Do autora. Zanim zacznij pozycjonować skończ modyfikować forum. Nic ciekawego bynajmniej na dzień dzisiejszy.

Ja dopier raczkuje w tych sprawach.

1. Co moge łatwego robić żeby wypozycjonować forum? Starczy tylko dodawać do katalogów czy coś jeszcze? Prosze konkretnie

2.Możecie dać kilka rad jak z modyfikowaćf orum żeby było atrakcyjne i wyrurzniało się od innych.

Nie moge modyfikować html. Jedyne modyfikacje to tylko w panelu administratora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności