Skocz do zawartości

Pozycjonowanie forum

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum PiO jest napisane bardzo dużo co i jak zrobić :D

Nikt nie napisze zrób tak i tak, bo za to ludzie właśnie płacą, a każdy szanujący się pozycjoner nie poda swojej strategi jak się znaleźć w TOP10 B)

Jedno co wiem to czeka Cie wiele czytania i nauki, a jeżeli nie masz dostępu do kodu źródłowego to możesz pominąć temat optymalizacji bo z tego nie skorzystasz B)

Zostaje Ci zdobywanie linków, ale tylko tych gdzie nie musisz się wymieniać. Czyli niektóre katalogi i SWL odpadają.

Szukaj w tym spisie katalogów (za który zresztą Mar należą się podziękowania :( )

Masz tam napisane czarno na białym, który katalog wymaga wymiany, a który nie ;)

Jeszcze znajdziesz tam spis Presell Page, gdzie zamieszczając artykuł też zdobywasz linki.

Powodzenia ;)

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moje forum ma tam jakiś system który generuje słowa kluczowe z opisu.

Więc go zwiększyłem żebym miał więcej słów kluczowych i z wiązku z tym forum spadło o 3 miejsca. Czy zwiększenie opisu i słow kluczowych może mieć tak duży wpływ? Opis zmieniłem z 1godz temu

ps.Od 2 dni taki przyżąd google wyświetlał mi 9 miejsce, a przez ten czas było na 4 miejscu. Czy to może być ustabilizowanie się pozycji, a nie spadek?

Moje forum ma tam jakiś system który generuje słowa kluczowe z opisu.

Więc go zwiększyłem żebym miał więcej słów kluczowych i z wiązku z tym forum spadło o 3 miejsca. Czy zwiększenie opisu i słow kluczowych może mieć tak duży wpływ? Opis zmieniłem z 1godz temu

Google nie reaguje tak szybko. Poza tym słowa kluczowe to część wewnętrznego linkowania. Jeżeli linków będzie więcej niż treści to na pewno nie będzie to wyglądało dobrze dla google bota.

ps.Od 2 dni taki przyżąd google wyświetlał mi 9 miejsce, a przez ten czas było na 4 miejscu. Czy to może być ustabilizowanie się pozycji, a nie spadek?

Musisz poczekać kilka dni/tydzień żeby mówić o trendzie lub stabilizacji.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Dziwna sprawa.

Gdy sprawdzam moją pozycje w www.mypagerank.pl to jak wpisze mojądstrone z www. to wyświetlają się inne dane 2-backlink yahoo, a bez www. to jest 16-backlink yahoo. To jest normalne?

jak klikam w link z wyszukiwarki google to wyświetla się bez www.

To jak mam dodawać link do katalogów mojego forum z www czy bez

Czytałem taki artykuł o pozycjonowaniu. Tam pisali, że słowa kluczowe nie powinny mieć więcej niż 10 słów, a ja mam 15 i długi opis. Czy to ma duży wpływ na pozycje? mój opis nie jest za długi? Możecie to sprawdzić www.forumnumizmatyczne.fsl.pl z góry dzięki

Czy ma sens dodawanie strony do tego samego katalogu ale w innym dziale?
Tak, bo jest większa szansa na odwiedzenie strony z wpisem przez boty, jak również podstrona z wpisem się szybciej za indeksuje, ale nie ma co przesadzać dając kilkadziesiąt linków, wystarczą tylko kilka, w dobrych działach.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności