Skocz do zawartości

strony moje wychodzą z filtra

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Moje strony z potwornymi filtrami trwającymi ok 1,5 miesiąca trzymającymi strony w niezgłębionej otchłani wychodzą z nich. Na razie dwie, jeszcze nie sprawdzałem wszystkich. Jeszcze nie sa na pozycjach jakie zajmowały, ale już bliżej niż dalej. Te dwie otrzymały ostatnio min. 2-3 linki z bardzo silnych, płatnych katalogów z PR pow. 3. Jedna z nich między innymi z hogi i z interii. Nie jestem pewien, może to zbieg okoliczności, ale wydaje mi się, że może to być lekarstwem. O ile oczywiście ktoś nie dodał już wcześniej do wszystkich znanych, mocnych katalogów i ma w tym zakresie rezerwę, jak ja.

Jeszcze jedna uwaga - od ok. 2 tygodni nie piszę artykułów linkujących w preclach.

Akurat mocny link z "zaufanej" dla googla strony jest jedynym znanym i potwierdzonym póki co lekarstwem na filtr. Tylko co taki link może dla strony w filtrze która ma już setki K w BL ? :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Też tak miałem :) Strona się ustabilizowała w TOP20 (to wysoko, gdyż była w filtrze 40-70). Wczoraj wróciła na swoje miejsce....

...czyli pozycja 80 :) A mialem nadzieję, że wybije się do TOP5, a tu taka niespodzianka.

Aha: też dodałem do onetu itd. itp. i faktycznie wtedy wyszła. Ale trwało to może ze 2 tygodnie.

seowyszbanner.gif

To coś z 31 października to był błąd Googla, jak sam Matt Cuts przyznał. Cała reszta to było celowe działanie.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

To coś z 31 października to był błąd Googla, jak sam Matt Cuts przyznał. Cała reszta to było celowe działanie.

co myslisz, pisząc "CALA RESZTA TO CELOWE DZIALANIE" ?

pozdrawiam

Janek

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Janek

Pewnie ma na myśli filtry w które powpadało mnóstwo stron na przestrzeni ostatnich miesięcy. Ja też uważam, że to celowe działanie. Google chyba chce zniechęcić ludzi do pozycjonowania a raczej pokazać inną drogę. Drogę, która nazywa się tak, jak mój nick. Takie jest moje zdanie Panie i Panowie, Koleżanki i Koledzy. I zamiast dodawać kolejne głupawe nieraz niby artykuły do tych całych WordPress, postanowiłem poświęcić czas na powiększanie contentu na pozycjonowanych stronach. Może ktoś zapytać - "A co w przypadku strony firmowej, o czym będziesz dopisywał? Może napiszesz poemat o twojej ofercie np. artykułów biurowych, czy obuwia i wrzucisz na stronę?" Nie, ale może dołożę jakiś kącik porad, nie wiem. A może umieszczę do tej strony linka, ale nie w jakimś tam preclu tylko na innej, mojej tematycznej stronie branżowej, z bogatą, wartościową treścią tematyczną. O ile oczywiście można taką stworzyć o obuwiu czy o artykułach biurowych. Może być ciężko, bo znów - o czym tu pisać? Może historię butów i zmiany w modzie? Może "od gęsiego pióra po wieczne aż do długopisów" (i link na moją stronę - "długopisy")... A może niebawem i na to google się nie nabierze. O kolejności stron firmowych będzie decydował niemal wyłącznie przypadek, może będą mieszać się losowo a chcesz być widoczny - to zamów reklamę. AdWords, linki sponsorowane. A pierwsze miejsca okupować będą serwisy branżowe i fora, o ile są w danym temacie. I cobyś nie zrobił, jakich linków byś nie dodał i ile punktów z SWL-i (czy jak tam to się określa) , to i tak nie przeskoczysz wyżej wymienionych. Albowiem dlaczego strona firmy PHU Mydło i Powidło miałaby być wyżej od strony FHU Powidło i Mydło. Przecież obie mają w ofercie mydełka Fa i jogurt Jogobella z dużymi kawałkami owoców. Moze FHU Powidło i Mydło będzie wyżej, gdyż ta firma istnieje 8 lat i domenę ma 6 letnią, a ta druga ma www dopiero od 2 lat gdyż firma istnieje od lat 3. Pierwsza firma może więc jawić się jako bardziej wiarygodna. Chociaż, nie bardzo, zły to przykład. Lepszy byłby w przypadku np. firm developerskich, którym powierza się pieniądze. Wróć więc - w developerce inteligentne google będzie premiować wiek domeny a w hurcie spożywki i chemii gospodarczej - nie.

Jak Wam się to podoba?

P.S. A serwis branżowy (portal edukacyjny) i forum przeskoczysz ze swoją strona firmowa tylko wtedy, gdy słowo, dla którego walczysz o top, poprzedzisz słowem "firma".

Content jeśli twoim zdaniem na pierwszych pozycjach będą fora i serwisy tematyczne, to mi to odpowiada. Postawi się 10 for, 3 serwisy tematyczne i dalej jest się w grze...

P.S. Nie ważne co G wymyśli, my się do tego przystosujemy. Nawet jeśli będzie losowało pozycję strony, to jak kupie 200 "losów".

pozdrawiam

Janek

Tak jak @Content już napisał, chodzi mi o filtry. Można to łatwo uzasadnić porównując tą sytuację z filtrem 28/29 - teraz było szybkie przyznanie się do błędu i jego naprawa, a przy filtrze 28/29 ludzie nawet na grupie Googla pisali że to błąd i albo nie dostawali odpowiedzi albo jak dostali to było to jakieś ściemnianie.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Koledzy z całym szacunkiem, ale nie macie bladego pojęcia czym są filtry :/ Jeśli ktoś pisze, że dostał filtra 31.X i po 10 dniach oznajmia, że udało mu się z niego wyjść powinien zastanowić się nad swoją przyszłością w branży. Nie chcę nikogo urażać, ale poprostu chcę pomóc.

Mieliśmy i wciąż mamy doczynienia z kolejną czkawką.

U mnie sytuacja znacznie się poprawiła. Już 3 moje strony wyszły z filtra (z sierpnia). Co zrobiłem? Usunąłem wszystkie linki wzajemne z za filtrowanych stron. Wyłożyłem kilkanaście tysięcy punktów na najważniejsze frazy i wykupiłem kilka mocnych linków (PR=5, PR=4). Wszystko delikatnie aby znowu nie przesadzić. I od 4 dni domeny są na stałych pozycjach. Wróciły z odległych miejsc na pozycje 1, 2, 4. Mam nadzieje że pozycję w miarę długo się utrzymają bo już dość mam jak ktoś tu powiedział "czkawki" googla.

Usunąłem wszystkie linki wzajemne z za filtrowanych stron.

czy oznacza, że usunąłeś linki ZE SWOJEJ STRONY, ale zostawiłeś to co do ciebie linkowało (zapewne jakiś swl)?

czy też usunąłeś linki ze swojej strony i linki z swl, kierujące do ciebie?

pozdrawiam,

Cyb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności