Skocz do zawartości

strony moje wychodzą z filtra

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Linki wzajemne ze swojego zaplecza i innych projektów które prowadzę. Nie wiem czy to mądra teoria ale z tego co u mnie się wydarzyło, wygląda na to, że jeśli na jakiejś z filtrowanej stronie jest link do mojej, to moja strona ma większą szansę wpaść w filtr. Im więcej takich linków tym większe prawdopodobieństwo.

To coś z 31 października to był błąd Googla, jak sam Matt Cuts przyznał. Cała reszta to było celowe działanie.

co myslisz, pisząc "CALA RESZTA TO CELOWE DZIALANIE" ?

Janek

Pewnie ma na myśli filtry w które powpadało mnóstwo stron na przestrzeni ostatnich miesięcy. Ja też uważam, że to celowe działanie. Google chyba chce zniechęcić ludzi do pozycjonowania a raczej pokazać inną drogę. Drogę, która nazywa się tak, jak mój nick. Takie jest moje zdanie Panie i Panowie, Koleżanki i Koledzy. I zamiast dodawać kolejne głupawe nieraz niby artykuły do tych całych WordPress, postanowiłem poświęcić czas na powiększanie contentu na pozycjonowanych stronach. Może ktoś zapytać - "A co w przypadku strony firmowej, o czym będziesz dopisywał? Może napiszesz poemat o twojej ofercie np. artykułów biurowych, czy obuwia i wrzucisz na stronę?" Nie, ale może dołożę jakiś kącik porad, nie wiem. A może umieszczę do tej strony linka, ale nie w jakimś tam preclu tylko na innej, mojej tematycznej stronie branżowej, z bogatą, wartościową treścią tematyczną. O ile oczywiście można taką stworzyć o obuwiu czy o artykułach biurowych. Może być ciężko, bo znów - o czym tu pisać? Może historię butów i zmiany w modzie? Może "od gęsiego pióra po wieczne aż do długopisów" (i link na moją stronę - "długopisy")... A może niebawem i na to google się nie nabierze. O kolejności stron firmowych będzie decydował niemal wyłącznie przypadek, może będą mieszać się losowo a chcesz być widoczny - to zamów reklamę. AdWords, linki sponsorowane. A pierwsze miejsca okupować będą serwisy branżowe i fora, o ile są w danym temacie. I cobyś nie zrobił, jakich linków byś nie dodał i ile punktów z SWL-i (czy jak tam to się określa) , to i tak nie przeskoczysz wyżej wymienionych. Albowiem dlaczego strona firmy PHU Mydło i Powidło miałaby być wyżej od strony FHU Powidło i Mydło. Przecież obie mają w ofercie mydełka Fa i jogurt Jogobella z dużymi kawałkami owoców. Moze FHU Powidło i Mydło będzie wyżej, gdyż ta firma istnieje 8 lat i domenę ma 6 letnią, a ta druga ma www dopiero od 2 lat gdyż firma istnieje od lat 3. Pierwsza firma może więc jawić się jako bardziej wiarygodna. Chociaż, nie bardzo, zły to przykład. Lepszy byłby w przypadku np. firm developerskich, którym powierza się pieniądze. Wróć więc - w developerce inteligentne google będzie premiować wiek domeny a w hurcie spożywki i chemii gospodarczej - nie.

Jak Wam się to podoba?

P.S. A serwis branżowy (portal edukacyjny) i forum przeskoczysz ze swoją strona firmowa tylko wtedy, gdy słowo, dla którego walczysz o top, poprzedzisz słowem "firma".

Content obawiam sie, ze masz racje.

Zreszta z pewnoscia czesto szperacie po google ;)

Coby dostac sie do wlasciwej informacji nalezy przekopac sie przez mase stron "widm"

postawionych nie z mysla o uzytkownikach a wszelkich chwytach pozycjonerskich.

Content Mości Panowie wraca do łask ;)

www.SalsaFactory.eu - Salsa Factory

www.MamboFestival.eu - Mambo Festival

Linki wzajemne ze swojego zaplecza i innych projektów które prowadzę. Nie wiem czy to mądra teoria ale z tego co u mnie się wydarzyło, wygląda na to, że jeśli na jakiejś z filtrowanej stronie jest link do mojej, to moja strona ma większą szansę wpaść w filtr. Im więcej takich linków tym większe prawdopodobieństwo.

Z moich obserwacji wynika dokładnie to samo, radzę unikać linkowania z zaplecza do innego zaplecza, jeżeli temu pierwszemu może grozić filtr lub ban (bo np. jest wątpliwej jakości i treści).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności