Skocz do zawartości

Poproszę o ... PKD.

Presell24

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mógłby podać PKD jakie należy mieć, aby:

-sprzedawać artykuły.

-wykonywać pozycjonowanie stron.

-sprzedawać miejsce reklamowe.

-tworzyć portale, zaplecza.

-sprzedawać grafikę: loga, bannery itd.

-prowadzić portale internetowe, fora.

-i inne sprawy związane z pozycjonowaniem itd.

Chcę dopisać "dziedziny" internetowe do PKD, prosiłbym Was o pomoc.

Czy ktoś może mi takie dane podać? Co nieco wyszukałem ale chciałbym zrobić to dobrze.

Dziękuję wszystkim z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Adam C.

Szczerze mówiąc na twoim miejscu nie sugerował bym się spisem PKD z internetu. Mnóstwo stron tematycznych posiada taki spis ale oznaczenia mogły ulec zmianie. Ja również miałem podobny problem. Wyszukałem w sieci najbardziej aktualny spis PKD, wypełniłem formularze i co się okazało? W spisie PKD jaki miała urzędniczka te oznaczenia nie miały nic wspólnego z internetem a co dopiero z prowadzeniem portalu czy sprzedażą reklamy. Polecam udanie się do urzędu miasta i pomoc urzędnika bo szkoda czasu na szukanie złych oznaczeń w sieci.

Pozdrawiam

Działalność związana z oprogramowaniem :D z tego co pamiętam 62.01.Z

Wiem, że dziwnie to brzmi ale właśnie pod tą działalność jest wciągnięte wszytko co się wiąże z internetem :)

- projektowanie stron internetowych

- hosting

Dla pozycjonowania nie ma osobnej podgrupy :(

Pozdrawiam B)

https://www.web-tools.pl/PKD.pdf

Jest to spis w 99% w nowej numeracji PKD. ( 74.40.Z ma numer ze starej klasyfikacji ).

Na stronie urzędu statystycznego dostępna jest pełna numeracja, polecam przejżeć każdy wpis i wybrać wszystkie z którymi możesz mieć do czynienia.

Ilość przy zgłaszaniu jest nieograniczona a unikniesz późniejszych wizyt w urzędach i zmian.

Piszesz też, że chcesz dopisać nowe PKD, jeżeli obecne wpisy masz w poprzedniej numeracji od razu przenieś je na nową, unikniesz ponownej wizyty w urzędzie w przyszłym roku ( do końca 2009 roku obowiązuje jeszcze PKD 2004 ). Program udostępniany na stronie Urzędu Statystycznego posiada funkcję zamiany numeracji.

Pozniejszy kazdy wpis kosztuje bodajze 50 zł? Moge sie mylic, bo dawno to robilem, dlatego najlepiej jak najwiecej przy rejestracji zapodac (trzeba myslec wyjątkowo przyszlosciowo :PP), aby tak jak koledzy napisali wyzej - uniknac dodatkowych kosztów i wizyt w urzedzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności