Skocz do zawartości

Wycena strony

Adrian88

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę o sprzedaży strony o tematyce gier. Jest to strona z poradnikami i aktualnościami dla graczy (wszystko unikalne), ma ruch rzędu 3000 unikalnych wejść dziennie PR4, unikalny layout, 3k zaindeksowanych stron w G, top3 na najważniejsze frazy, do tego forum na unikalnym layoucie. Dodatkowo strona jest sponsorowana przez 2 firmy, które udostępniają hosting pod stronę/forum (transfer 100GB/mc) oraz 2 serwery gier publiczny i prywatny (miesięczny koszt takich serwerów to około 200zł). Na ile wycenilibyście taką stronę?.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

do wyceny serwisu pożądanymi danymi byłyby (oczywiście oprócz tematyki serwisu):

1. profil uzytkowników (wiek/płeć/wykształcenie/stanowisko)

2. dzienna ilość UU

3. średni czas przebywania na witrynie

4. średnia ilość odsłon serwisu globalnie i przez pojedyńczego usera

Podając takie dane dla obojetnie dla jakiego serwisu otrzymuje sie konkretne cenowe oferty od konkretnych osób/firm zainteresowanych

kupnem !!!

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Najprostszy schemat to: zarobki x 10,

przy czym warto też uwzględnić:

a) konkurencyjność tematyki

:dirol: historię serwisu [czym dłuższa tym lepsza]

c) rozwój [jeśli zarobki stale rosną to warto to wziąć pod uwagę]

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

W Polsce za stronę internetowa nie dostaniesz więcej niz 2000-2500

mialem oferty wielokrotnie wyzsze niz podane, znajomy sprzedal za rownowartosc dobrego samochodu, wiec info chyba odnosi sie tylko do Ciebie. Poza tym czy wykop.pl na poczatku nie byl sprzedany za wieksza kase? poza tym angool.com sprzedany lingowi i kilka innych. bynajniej nie za 2500

edit. przypomnialo mi sie ze opracowania.info mialo na allegro bodajze 35 tys pln

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Dokładnie. Jedna wyszukiwarka mp3 na allegro sprzedana za 60k ostatnio.

I ja podepnę się pod temat przy okazji.

Czy zaryzykowalibyście kupno serwisu, który ruch posiada głównie z LT, wygląda "troszke" jak MFA i generuje spore zarobki?

Cena tego serwisu to około 5x miesięczne dochody. Dodam, że serwis taki przychód generuje od 4 miesięcy.

Co sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności